З Днем працівника лісу, дорогі лісівники Вінниччини!

Шановні колеги! У лісівників у будь-яку пору року завжди чимало роботи зі збільшення лісистості Вінниччини. Адже  головне – підвищити продуктивність лісів, стійкість лісових насаджень, покращити їх породний склад, проводити поступову заміну малопродуктивних лісових насаджень на високопродуктивні з головною породою дубом звичайним.
Дякую вам за багаторічну працю. В цьому році – особлива подяка за сумлінну роботу в складних карантинних умовах!
Лісівники Вінниччини лише за роки Незалежності з 1991 року створили майже 38 тисяч гектарів нових лісів! Лісистість Вінницької області за цих майже 30 років виросла з 11% до 13,8%! А з 1944 року держпідприємства лісового господарства області створили 177 тисяч гектарів лісів!
70% лісів Вінниччини – рукотворні діброви. Створені ліси – результат плідної співпраці лісівників і жителів області. Лише у цьому непростому році під час весняної лісокультурної кампанії створено 1071 га лісів. Для створення нових лісів держпідприємствами лісового господарства вирощується щорічно 10 - 12 млн. шт. сіянців та саджанців більш як 60 видів деревних порід та чагарників, більше 500 тис. шт. декоративних деревних та чагарникових порід. 
Висловлюємо щирі слова подяки за розуміння і підтримку всім вінничанам, яким не байдужа доля майбутніх українських лісів. В питаннях заліснення Вінниччини лісівники мають розуміння й підтримку перших керівників області, керівників районних рад, райдержадміністрацій, депутатів рад усіх рівнів, голів місцевих рад, об’єднаних територіальних громад.
Дякуємо лісівникам усіх держлісгоспів за сумлінну роботу, за досягнуті результати. На своїх робочих місцях ви робите все необхідне для зміцнення рідної України. Постійно підвищується ефективність і рентабельність лісогосподарського виробництва. Лише у першому півріччі держлісгоспи реалізували продукції на 296 млн. грн. На ведення лісового господарства за цей період направлено 277 млн. грн. власних коштів. Державна казна у першому півріччі отримала від лісівників Вінниччини 138 млн. грн. податків.
Хочу запевнити жителів області: ліси Вінниччини – у надійних руках лісівників-професіоналів. Сьогодні наша держава користується плодами праці лісівників кількох поколінь. Низький уклін всім лісівникам, лісівникам-ветеранам за титанічну роботу, самовіддачу, героїзм! 
Бажаємо всім миру, довголіття, міцного здоров’я, спокою, впевненості в завтрашньому дні, благополуччя. Нехай міцніє дружня лісівнича родина. Нехай Всевишній оберігає ваші сім’ї! Нехай щедра доля посилає вам, вашим сім’ям, родинам радість, удачу, добро, нові досягнення і перемоги.
 
З повагою Анатолій БОНДАР, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України.