Жмеринські лісівники садили майбутній ліс на виконання програми Президента України «Зелена країна»

 
Лісівники Вінниччини щодня працюють для майбутніх поколінь – створюють лісові насадження. В області триває всеукраїнська акція з осінньої посадки дерев на виконання програми Президента України «Зелена країна». Долучилися до виконання важливого завдання і лісівники ДП «Жмеринський лісгосп» (директор Бендера П.В., головний лісничий Мацюк С.О.).
Посадка здійснювалася в Людовському лісництві. В урочищі Людавська дача заліснювали лісову ділянку площею 3,7 га, квартал 74, виділ 2. Садили майбутній ліс лісівники на чолі з лісничим Людовського лісництва  Віктором Зарицьким. Також до осіннього садіння лісу приєдналися мешканці довколишніх сіл Сьомаки, Новоселиця, Людавка.
Створювали лісові культури за схемою 5 рядів дуба звичайного, 1 ряд горіха чорного.  Сіянці дуба звичайного та горіха чорного - із власного лісового розсадника підприємства. Такі лісові культури у майбутньому, після проведення усіх необхідних доглядів, будуть справді високопродуктивними та цінними лісовими насадженнями. Адже деревина як дуба звичайного, так і горіха чорного надзвичайно цінується у деревообробній промисловості. 
Під час осінньої посадки жмеринські лісівники планують заліснити 10 га, а загалом лісівники Вінниччини в ході акції планують висадити 320 тисяч дерев на лісових ділянках площею 64 га.
За три роки в рамках програми Президента «Зелена країна» в державі буде висаджено 1 млрд. дерев і збільшено за 10 років площу лісів України на 1 млн. га.
Восени 2021 року та весною 2022 року на виконання програми Президента України «Зелена країна» лісівниками області висаджено майже 6 мільйонів штук дерев.
Лісівники запрошують територіальні громади, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування долучитися до створення лісів, озеленення вулиць, територій шкіл, дитячих садків, створення парків, скверів, алей. Сьогодні кожен українець особливо має розуміти важливість справи відтворення лісу, висаджування дерев. Україна і на фронті, і в тилу бореться за своє майбутнє. І майбутня незалежна, вільна Українська держава має бути з лісами!