«Зелена країна» на Вінниччині: жмеринські лісівники садили ліс разом із учнівським лісництвом та мешканцями сіл

Триває всеукраїнська акція з осіннього садіння лісу на виконання програми Президента України «Зелена країна», до якої активно долучилися лісівники Вінниччини. Проводять осінню посадку лісу і в лісництвах ДП «Жмеринський лісгосп» (директор Бендера П.В., головний лісничий Мацюк С.О.).
Нещодавно відбулася посадка у Джуринському лісництві, квартал 36, виділ 12.1. Заліснювала лісову ділянку площею 1,3 га дружна команда лісництва на чолі з лісничим Іваном Нестеровим. До благородної справи приєдналися мешканці довколишніх сіл Деребчин Жмеринського району, Стрільники Тульчинського району. І особливо приємно, що не зважаючи на осінні канікули, прийшли створювати майбутній ліс юні лісівники учнівського лісництва  «Лісова варта»  Зведенівської школи. Це одне із найпотужніших учнівських лісництв в області, яке діє з 2009 року.
Перед початком садіння лісничий для учасників садіння провів короткий інструктаж із техніки безпеки. Розповів дітям, які будуть висаджуватися лісові породи і чому саме такі, за що цінується деревина дуба, чому вводять супутні породи у склад лісових культур, показав, як правильно користуватися мечем Колесова.
Створювали лісові культури за схемою 7 рядів дуба звичайного, 1 ряд черешні лісової.
Під час осінньої посадки жмеринські лісівники планують заліснити 10 га, а загалом лісівники Вінниччини в ході акції планують висадити 320 тисяч дерев на лісових ділянках площею 64 га.
За три роки в рамках програми Президента «Зелена країна» в державі буде висаджено 1 млрд. дерев і збільшено за 10 років площу лісів України на 1 млн. га.
Восени 2021 року та весною 2022 року на виконання програми Президента України «Зелена країна» лісівниками області висаджено майже 6 мільйонів штук дерев.
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ