Висловлюємо щирі співчуття

На 97 році пішов з життя легендарний могилів-подільський лісівник Степан Максимович Романишин
Важко усвідомлювати, що від нас пішла жива легенда, найстарший лісівник Вінниччини, людина, з якою пов’язано 43 роки історії ДП «Могилів – Подільський лісгосп»! 10 січня Степану Максимовичу виповнилося 96 років.
Його життя тісно поєднано з життям Подільського Лісу. Він прожив яскраве життя, насичене нелегкою лісівничою працею. В роки роботи Степана Максимовича творилася вічна історія майбутнього Подільського Лісу, творився чи не найцінніший спадок для поколінь – свобода, гідність, професійна честь лісівника! 
Степан Максимович Романишин – людина-легенда, солдат, який ціною власного життя захищав рідну землю від німецько-фашистських загарбників, лісівник, який власними руками творив красу для майбутніх поколінь. Віддавши 43 роки життя лісівничій справі, Степан Максимович був причетним до створення 15600 га лісу, з яких половина – на яруго-балках. Там, де не було нічого, завдяки тодішньому поколінню лісівників у важкі повоєнні роки піднялися пишні крони дерев. Сьогодні першим дубам, які виростив Степан Максимович у Мурованокуриловецькому лісництві, вже 70 років!
Непростою була його доля! Пережив і голодні роки 1933-го, і страшні роки Великої Вітчизняної війни, втратив здоров’я через осколок міни у легенях. В трудовій книжці має всього два записи: приступив до роботи в 1950-му, а звільнився – в 1993-му році.
До когорти кращих лісівників України, Вінниччини навіки вписано ім’я С.М. Романишина! Він був Людиною великої життєвої мудрості, лісівником-працелюбом, скромним творцем прекрасного, гідним прикладом для прийдешніх поколінь.
Нехай світла пам’ять про Степана Максимовича завжди буде з нами. Він залишив після себе добру пам’ять: могутні дубові ліси! 
Лісівники Вінниччини висловлюють щирі співчуття доньці покійного, його внукам, правнукам, рідним в зв’язку з важкою втратою – смертю батька, дідуся, прадідуся, мудрого порадника, наставника. 
Нехай Всевишній прийме на вічний спочинок чисту душу Степана Максимовича, Людини, яка стала частиною історії покоління величних лісівників, уособленням цілої епохи у створенні Лісу. 
 
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, ДП «Могилів – Подільський лісгосп»