Вінницькі школярі у гостях у музеї лісу ВОУЛМГ

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства великого значення надає лісівничо-просвітницькій роботі з громадськістю. Щороку до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках!» долучаються тисячі представників влади, громадських організацій, журналістів, членів учнівських лісництв, студентів. Лісівники Вінниччини проводять постійні фестивалі, прес-конференції, конкурси. Багато зусиль прикладають для створення і функціонування учнівських лісництв, яких на базі держпідприємств лісового господарства області вже працює 50. Для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 44 лісівничо-екологічних просвітницьких пункти.
В адмінприміщенні Вінницького ОУЛМГ функціонує лісівничий еколого-просвітницький центр із прекрасним музеєм лісу. Нещодавно до цього осередку лісової мудрості завітали третьокласники Вінницької школи № 4.
Перед власне самою екскурсією музеєм серед учнів розгорнулася справжня дискусія. Чи потрібно рубати дерева? Скільки слід щороку висаджувати дерев? Хто сам садив дерево? Чим корисні дерева для людини і для природи? Кожна дитина мала змогу висловити свою точку зору, і кожен по-своєму мав рацію. Але до логічно обґрунтованих висновків юних природолюбів вміло направив прес-секретар Вінницького ОУЛМГ Станіслав Вовк. Навіть класний керівник Тетяна Борисівна була приємно здивована педагогічному хисту речника вінницьких лісівників.
Цікаво було дітям почути і про зникаючі види тварин та рослин, і про сімейну етику вовків, і про поведінку людини у лісі.
А після огляду і фотографування із експонатами музею відбулась традиційно найемоційніша частина дитячих зустрічей. То хто ж у сім'ї зубрів таки найголовніший? Цікаво було і дорослим – з відповідей та реплік дітей можна чимало дізнатись про них самих, про формування їхнього погляду на модель суспільства, модель сім’ї.