Хмільницькі лісівники на фестивалі «Пізнай ліс!»

15 вересня у м. Вінниці відбувся перший обласний лісівничо-просвітницький фестиваль «Пізнай ліс». Держпідприємства області презентували свою роботу. Долучився до проведення фестивалю і ДП «Хмільницький лісгоп».
Всіх учасників та гостей фестивалю привітали перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації А. П. Гижко та начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства А.О. Бондар.
Серед численних працівників лісового господарства області, нагороджених за багаторічну сумлінну працю, досягнення високих показників з примноження та збереження лісів Вінниччини, особистий внесок у розвиток і підвищення продуктивності лісогосподарського виробництва були і хмільницькі лісівники. Почесною грамотою Вінницького ОУЛМГ нагороджено С. Ю. Білоусова, майстра лісу Літинського лісництва, подяками Вінницького ОУЛМГ - В.С. Монастирського, начальника Уладівського лісопункту, А.В. Присяжнюка, водія автотранспортних засобів із вивезення деревини з лісу ДП «Хмільницький лісгосп», подяку Голови Товариства лісівників України отримав В.В. Ткач, мисливствознавець ДП «Хмільницький лісгосп».
У концертній частині фестивалю брали участь вихованці учнівських лісництв, якими опікуються держлісгоспи. Разом із хмільницькими лісівниками на фестиваль приїхали представники учнівського лісництва «Лісовичок» (Козятинська ЗОШ). І концертні номери відповідали тематиці свята. Єлизавета Роман декламувала вірш «Ліс», а також разом із Марією Бацюк виконала пісню «Чарівний ліс».
На Фонтанній площі одинадцять демонстраційних виставкових наметів кожного держлісгоспу області представили різнотематичні  інформаційні стенди, зразки декоративного посадкового матеріалу, презентували мисливське господарство, продукцію побічного користування лісом, роботи членів учнівських лісництв та багато іншого.
Родзинкою виставкового намету хмільничан стала фотопідбірка, зроблена громадським інспектором Антоном Кащеєвим. Автор ці прекрасні фото зробив з допомогою фоторушниці на території лісових угідь Хмільницького лісгоспу. Він із задоволенням показував знімки та розповідав історію кожного фото. Болотяні черепахи, білі чаплі, червонокнижні зубри і хижак-яструб, що випустив із кігтів свою здобич і підчікує її в річкових заростях... Ці фотографії по праву заслуговують персональної виставки, казали дорослі відвідувачі,  а діти захоплювалися кадрами, на яких дорослі птахи годують рибою своїх жовторотих «пухнастиків»! Який же вдалий урок природолюбства і гуманності провели хмільницькі лісівники!
Мисливствознавець Володимир Ткач розповідав відвідувачам про гордість Хмільницького лісгоспу - червонокнижних зубрів. На сьогодні на Вінниччині проживає найбільша популяція цього зникаючого виду, у чому заслуга хмільницьких лісівників та єгерів.
А чудові яскраві інформаційні стенди, розроблені спеціально для фестивалю, лісівники зможуть виставляти у районних будинках культури для подальшої популяризації природоохоронної роботи та привернення уваги населення до питань лісового господарства.