Держлісгоспи Вінниччини розпочали реалізацію новорічних дерев

Із настанням зими розпочинаються і приємні клопоти з підготовки до новорічно-різдвяних свят. Українці традиційно прикрашають свої оселі зеленими красунями, які дарують не тільки святковий настрій і передчуття Нового року, а і запашний аромат зимового лісу!  Щоб забезпечити мешканців області гарними якісними новорічними деревами та допомогти провести свята у затишній домівці з живою ялинкою, лісівники Вінниччини виростили майже пів мільйона вічнозелених красунь.
У держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства на спеціальних плантаціях (шкілках) новорічних дерев загальною площею 421 га. на даний момент вирощується 1 млн. 170 тисяч вічнозелених красунь. Цього року лісівники Вінниччини мають для реалізації населенню новорічних дерев у кількості майже пів мільйона штук. Реалізація новорічних дерев 2019 року уже розпочалась. На даний момент перших покупців уже мають Іллінецький, Бершадський, Чечельницький держлісгоспи та Дашівське ДЛМГ.
У Бершадському держлісгоспі станом на 6 грудня 2019 року продано 1317 новорічних дерев на загальну суму 149,26 тис.грн. Середня реалізаційна ціна становить 113,3 грн.
ДП «Бершадський лісгосп» має можливість повністю забезпечити святковими красунями жителів Бершадського та Тростянецького районів, школи, дитячі садочки, будинки культури та інші установи та організації. Для цього лісівники спеціально вирощують новорічні ялинки та сосни на спеціалізованих шкілках та на землях, не придатних для ведення сільського господарства. Щорічно бершадські лісівники створюють близько 2 га плантацій новорічних ялинок. 
ДП «Бершадський лісгосп» пропонує якісні новорічні ялинки та сосни. Про це свідчить і той факт, що вічнозелені дерева, вирощені бершадськими лісівниками, були закуплені для однієї з головних ялинок країни. Зрозуміло, що споживач хоче придбати головний атрибут Нового року у відмінному товарному вигляді: густа зелена хвоя, певна висота, гарна форма крони. А лісівникам для цього потрібно докласти багато зусиль, протягом 5-6 років проводити догляди - як ручні, так і механізовані. На сьогодні Бершадський держлісгосп має можливість реалізувати  3 тис. новорічних красунь.
Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарським підприємством, з обов'язковим маркуванням пластиковими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру.
З детальним прейскурантом на новорічні дерева можна ознайомитись на сайті ДП «Бершадський лісгосп» в розділі "Пропонуємо".
Місця, де можна придбати новорічних красунь: адмінприміщення Бершадського держлісгоспу, Бершадського, Сумівського, Ободівського та Цибулівського лісництв, а також на центральному ринку м.Бершаді. З питаннями, пов’язаними з придбанням новорічних ялинок, звертайтесь до інженера лісових культур лісгоспу Бендаржевського Генріка Людвіговича, за телефоном 0952706134.