Жмеринські лісівники взяли участь в акції «Озеленення планети»

10 квітня під час загальнодержавної акції «Озеленення планети» лісівники Вінниччини в день проведення акції посадили 203 тисячі дерев!
Взяли активну участь у акції лісівники ДП «Жмеринський лісгосп». До акції вони залучили чимало представників громадськості та учнівської молоді.
Проводили захід у трьох лісництвах. У Жмеринському лісництві (лісничий Горбатюк Сергій Володимирович) до посадки з лісівниками приєдналися юні лісівники, члени учнівського лісництва «Подільські діброви» Жмеринської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, а також представники :Жмеринської районної організації молодіжного крила партії «Слуга народу», директор лісгоспу Бандера П.В., головний лісничий Мацюк С.О.
У Барському лісництві (лісничий Шулім Олександр Васильович) садили майбутній ліс голова Барської ОТГ 
Саволюк Володимир, мешканці м.Бар, с.Іванівці, педагогічний колектив Барської ЗОШ №3, начальник відділу освіти Барської міськради Сторожук Алла, працівники апарату Барської міської ради.
У Людовському лісництві (лісничий Зарицький Віктор Михайлович) в акції з лісівниками взяли участь місцеві жителі сіл Новоселиця, Почапинці, Людавка.
Загалом за 10 квітня у рамках акції було створено лісові культури на площі 6,3 га, висаджено 25,8 тис. шт. майбутніх дерев, переважно – дуба звичайного.
Директор підприємства розповів учасникам садіння, що до складу культур лісівники сьогодні вводили горіх чорний, псевдотсугу, грушу, береку, модрину, черешню. Ці аборигенні та інтродуковані лісові породи висаджують за певною схемою для того, щоб нащадки мали не просто ліс як джерело кисню, а високопродуктивні лісові насдження. Це деревні породи, які мають цінну деревину, посухостійкі властивості, а ще важливі для підтримання природного біорізноманіття, приміром, такі породи, які приваблюють птахів (черешня, берека, груша).
 
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ