Жмеринські лісівники співпрацюють із «Пластом»

Лісівники Вінниччини активно розвивають інформаційно-просвітницьку діяльність, чільне місце у якій займає співпраця з молоддю, зокрема учнівськими лісництвами. Але жмеринські лісівники розширюють горизонти діяльності у площині молодь-лісове господарство. Нещодавно вони підписали договір про співпрацю із представниками найвідомішої в Україні національної скаутської організації, з районною молодіжною організацією "Станиця Бар Пласту-НСОУ" (м. Бар).
На зустрічі були присутні директор ДП «Жмеринський лісгосп» Петро Бендера, головний лісничий Сергій Мацюк, очільник РМО "Станиця Бар Пласту-НСОУ" громадський активіст, викладач Роман Мочарний, голова Барської районної ради, активний прихильник діяльності «пластунів», Михайло Піддубний. Про вдалий досвід співпраці жмеринських лісівників із підростаючим поколінням розповіли присутні на зустрічі жмеринські педагоги: заступник директора Жмеринської ЗОШ №1, керівник учнівського лісництва «Подільські діброви» Олена Скворцова, директор Коростівецької ЗОШ І-ІІст. Андрій Лесь (у школі діє учнівське лісництво «Паросток»).
Гості із зацікавленням оглянули Жмеринський лісівничий еколого-просвітницький центр. Це місце, куди із задоволенням приходять на екскурсії жмеринські школярі та студенти, щоб почерпнути знання з непростої лісівничої справи, поспілкуватися із лісівниками-наставниками на лісову тематику.
Для всіх ця зустріч була насиченою, інформативною та корисною з точки зору обміну досвідом. А лісівники та представники «Пласту» обговорили і перспективи майбутньої співпраці. Зокрема, барські громадські діячі пропонують за можливості переобладнати приміщення кордону у Барському лісництві на скаутську базу для дитячого літнього табору.