Жмеринські лісівники розводять ланей та муфлонів

ДП «Жмеринський лісгосп» знаходиться у переліку держлісгоспів області, де впевнено покращується стан мисливського господарства. Мисливствознавці та єгерський склад підприємства здійснюють всі необхідні заходи для збільшення чисельності мисливської фауни. А у вольєрі для напіввільного утримання мисливських тварин сьогодні розводять муфлонів та ланей.
Вольєр для напіввільного утримання мисливських тварин площею 51,4 га створено у 2015 році у Жмеринському лісництві для утримання та розведення поголів’я дикого кабана. Останніми роками мисливські угіддя нашого краю мають значні втрати у зв’язку з епідемією африканської чуми свиней, яка практично знищила поголів’я дикого кабана і залишила порожніми вольєри. Тож жмеринські лісівники на початку минулого року заселили у вольєр нових мешканців. Два муфлони (самка і самець) та 6 ланей (2 самці і 4 самки) були привезені із ДП «Скадовське досвідне лісомисливське господарство». 
- Поки що ми розводимо тварин у напіввільних умовах для збільшення поголів’я, щоб у майбутньому випустити їх у мисливські угіддя, – розповідає міжрайонний мисливствознавець ДП «Жмеринський лісгосп» Бучинський Сергій. –Для цього  на території вольєру облаштовано водопій, підгодівельні майданчики, солонці.
Загалом для підгодівлі у зимовий період тварин у мисливських угіддях Жмеринського лісгоспу лісівники заготовляють концентровані корми, сіно, зернові, буряк. Цього року силами працівників шести лісництв підприємства заготовлено 6 тонн сіна, зелених віників листяних порід - 2400 шт., зелених віників кропиви і малини - 3000 шт., пучків зернових - 1500 шт., жолудя дуба червоного - 8 тонн, корепеплодів планується заготовити 18 тонн.
Облаштовано 24 підгодівельних майданчики, 93 годівниць, 266 солонців.
У мисливських угіддях ДП «Жмеринський лісгосп» за результатами обліку 2018 року нараховується 53 голови дикого кабана, 360 голів козулі, 604 – зайця-русака, 92 – куниці лісової, 73 - тхора, 111 – борсука, 16 лисиць, 49 борсуків.