Жмеринські лісівники разом із пожежниками тренувалися боротися з лісовою пожежею

Державна лісова охорона держпідприємств лісового господарства Вінниччини постійно здійснює всі заходи, спрямовані не лише на відновлення лісу, а й на охорону та захист лісових масивів. Зокрема тема пожежної безпеки у літній період є особливо актуальною, адже рекреаційне навантаження у лісі збільшується. А людська діяльність – просто недбала або й навмисна – є найчастішою причиною лісових пожеж.
Нещодавно відбулося спільне командне навчання з цивільного захисту на базі Барського лісництва ДП «Жмеринський лісгосп». У заході взяли участь працівники Барського районного сектору Головного управління ДСНС України у Вінницькій області спільно з державною лісовою охороною лісництва, лісничим Шулімом О.В. та інженером з охорони та захисту лісу ДП «Жмеринський лісгосп» Черватюком В.І.
Лісова охорона Барського лісництва для нейтралізації вогню використовувала різноманітні протипожежні знаряддя і створювала трактором протипожежний розрив. Таким чином, спільними з пожежною охороною діями «пожежу» вдалось погасити, не дозволивши їй перейти у верхову.
- Метою подібних навчань є вивчення оперативно-тактичної характеристики лісництва, особливостей гасіння пожеж в екосистемах, - зазначив Черватюк В.І. 
Лісівники просять жителів Вінниччини дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, дотримуватись правил поведінки у лісі, не кидати недопалки, розводити вогнище у дозволених місцях, не випалювати суху траву тощо.
Бережіть природу та не жартуйте в лісі з вогнем!