Жмеринські лісівники мають посадковий матеріал для посадки лісу та реалізації

Незабаром наступить весна, а у лісівників Вінниччини розпочнеться головний етап у лісокультурному циклі робіт – створення лісів. Жмеринські лісівники готуються до весняного садіння лісу ще з минулого року, вирощуючи у теплично-парниковому господарстві власний садивний матеріал. Адже міцні та якісні сіянці – запорука хорошої приживлюваності майбутніх дерев.
ДП «Жмеринський лісгосп» (директор П.В. Бендера, головний лісничий С.О. Мацюк) навесні 2022 року планує відтворити в державному лісовому фонді майже 152 га лісів на місці минулорічних зрубів та створити 4 га нових лісів на деградованих землях, переданих територіальними громадами для заліснення. Як і раніше, більшість лісових культур у держлісфонді та в нових лісах буде створено з головною породою дубом звичайним із введенням супутніх порід.
На лісорозсадниках, в теплицях Жмеринского держлісгоспу вирощується посадковий матеріал 42 лісоутворюючих видів, серед яких листяні, хвойні та чагарники. Всього жмеринські лісівники за минулий рік виростили майже 749 тис. шт. стандартного посадкового матеріалу лісотвірних порід. Із закритою кореневою системою вирощено 35,5 тис. шт. сіянців дуба звичайного. Такі показники дозволяють повністю забезпечити власним садивним матеріалом лісокультурну кампанію та забезпечити якісне відтворення лісу.
Тому жмеринські лісівники повністю забезпечені власним садивним матеріалом для вдалого проведення весняного садіння лісу. А надлишки одно- та дворічних стандартних сіянців пропонують для реалізації. Це такі породи: клен-явір, клен гостролистий, дуб звичайний, дуб скельний, вишня.
Для озеленення територій та для реалізації жмеринські лісівники вирощують широкий спектр декоративних рослин у теплицях і парниках. Це різні форми декоративних вічнозелених та листяних порід, такі як бересклед, багряник японський, стефандра, барбарис, самшит, гортензія, дейція, тис, спірея, форзиція, золотий дощ, туя, ялівець та інші. Усього протягом року вирощено стандартних укорінених живців у кількості майже 20 тис. шт. 
Тож озеленюйте свою вулицю чи подвір’я, завітайте до жмеринських лісівників і придбайте якісний та красивий посадматеріал за помірними цінами!
З повним переліком та цінами на декоративні рослини можна ознайомитися на сайті підприємства. zhmerinkalg.com.ua/informacija/prais-na-dekorativnii-posadkovii-material.html
З питаннями стосовно придбання посадкового матеріалу звертайтеся у лісгосп або телефонуйте: 0963500770; 0664222995, інженер лісових культур ДП «Жмеринський лісгосп» Кирилюк Василь Анатолійович.