Жмеринські лісівники готуються до весняного садіння лісу

Лісівники ДП "Жмеринський лісгосп" (директор Бендера П.В., головний лісничий Мацюк С.О.) сьогодні активно готуються до однієї з головних подій - відновлення лісів, щоб з настанням сприятливих погодних умов відразу приступити до садіння лісу.
Підприємство планує цього року відновити 160 га  лісу у держлісфонді,  а також створити 25 га нових лісів, тобто насаджень на малоцінних деградованих землях, які були передані територіальними громадами для ведення лісового господарства.
До такої відповідальної місії наші лісівники готуються заздалегідь: складають посадкові проекти та схеми висадки лісових культур, проводять інструктажі по лісництвах, готують техніку до робіт, займаються підготовкою ґрунту під майбутню висадку дерев, маркують площі та інше. Загалом для весняної кампанії підготували 900 тис. шт. посадкового матеріалу дуба звичайного та супутніх порід ( горіх чорний, берека лікарська, модрина європейська, груша лісова та ін.).
Завершується ремонт техніки, ґрунтообробних механізмів, призначених для догляду за новоствореними насадженнями та молодим лісом. Зарезервовано у необхідній кількості пально-мастильні матеріали та інвентар, матеріали (лопати, мечі Колесова, відра, шпагат), закуплено добрива та вологонакопичувачі. 
Така ретельна підготовка дає змогу із настанням сприятливих погодних умов навесні у стислі агротехнічні строки здійснити якісну посадку лісу. Адже відтворення лісів – основне завдання працівників лісового господарства. І жмеринські лісівники з року в рік бережуть та примножують, плекають наші ліси, допомагаючи звичайному жолудю-насіннику дорости до сторічного дуба.
Нагадуємо, що і цього року до весняного садіння лісу у рамках Всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» можуть долучитись усі охочі.