«Зелена країна» на Вінниччині: жмеринські лісівники садили з громадськістю ліс

30 жовтня в Україні відбувся єдиний день посадки лісу, головний захід всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом», що покликана реалізувати програму Президента України “Зелена країна”.
Активно долучаються до акції держлісгоспи та громади Вінниччини, серед яких і  лісівники ДП «Жмеринський лісгосп» (директор Бендера П.В., головний лісничий Мацюк С.І.), представники районної адміністрації, педагоги, вихованці учнівських лісництв, студенти та мешканці населених пунктів, що знаходяться у зоні діяльності підприємства. Осіннє садіння лісу у межах акції «Створюємо ліси разом!» 30 жовтня в Жмеринському лісгопі провели у двох лісництвах.
У Барському лісництві трудилася команда лісівників лісгоспу та лісництва на чолі з директором лісгоспу Петром Володимировичем Бендерою та лісничим лісництва Олександром Шулімом. Створювали лісові культури дуба звичайного і гості акції – студенти ВСП «Барський фаховий коледж транспорту та будівництва НТУ», групи 3ДМ-98, 4ДМ-95, 3АМ-110. Майстер-клас із садіння лісу для учасників акції провели директор та лісничий.
Побував очільник підприємства і на посадці 30 жовтня у Людавському лісництві. Тут державна лісова охорона на чолі з лісничим Віктором Зарицьким працювали на лісовій ділянці разом із традиційними помічниками – членами учнівського лісництва «Подільські діброви» Жмеринської ЗОШ №1. Також до посадки лісу приєдналися представники Жмеринської районної державної адміністрації. Для юних лісівників та дорослих учасників акції провели інструктаж із посадки, розповіли про особливості створення лісових культур із закритою кореневою системою .Адже саме такі сіянцуі модрини європейської висаджували на ділянці. Директор проінформував гостей заходу про те, що лісівники Вінниччини вводять у склад лісових культур цінні породи, до яких належить і модрина.
- Адміністрація ДП «Жмеринський лісгосп» щиро вдячна учасникам акції за підтримку нашої ініціативи, - зазначив директор підприємства. – Сподіваємося, що посаджені сіянці будуть рости на лісових ділянках та у майбутньому стануть  могутніми деревами, справжнім лісом для майбутніх поколінь українців. А ви будете приходити сюди відпочивати і з гордістю пам’ятати, що маєте причетність до створення цього лісу!
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ