«Зелена країна» на Вінниччині: лісівники області запрошують подолян долучитися до створення лісів!

Вінницькі лісівники запрошують вінничан протягом жовтня-листопада  2021 року взяти участь у загальнодержавній акції «Створюємо ліси разом», яка проводиться на виконання програми Президента України «Зелена країна».
За три роки в рамках цієї програми буде  висаджено 1 млрд. дерев і збільшено за 10 років площу лісів на 1 млн. га.
Державні підприємства лісового господарства Вінниччини готові до проведення цьогорічної  акції «Створюємо ліси разом».  Основні завдання та етапи акції обговорено на зборах працівників лісового господарства області, які пройшли в кожному держлісгоспі з нагоди дня працівника лісу, в яких взяли участь голови райдержадміністрацій, районних рад, голови територіальних громад Вінницької області.
 
Активну участь в акції візьмуть усі державні підприємства лісового господарства Вінниччини. Визначено 50 ділянок у держлісфонді, де буде проведено організовану осінню висадку дерев.
Як завжди активно долучаються до акції ветерани лісового господарства, 50 учнівських лісництв, де вже проходять інформаційні заходи з питань проведення акції.
 
Запрошуємо органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, територіальні громади долучитися до озеленення територій шкіл, прибудинкових територій, дитячих садків, створення парків, скверів, алей. Для цього держлісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ) мають різноманітний посадковий матеріал головних лісоутворюючих порід, декоративний посадковий матеріал. До плідної співпраці з держлісгоспами в питаннях озеленення вулиць, прибудинкових територій долучилися ЖЕКи, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків.
З усіх питань проведення акції, придбання посадкового матеріалу просимо звертатися за місцем проживання до держлісгоспів, лісництв, прес-служби ВОУЛМГ за телефоном 097-968-42-28, на «гарячу» лінію обласного управління лісового та мисливського господарства: 61-17-42.
Слідкуйте за повідомленнями на сайтах обласного управління лісового та мисливського господарства і держлісгоспів, на сторінці ВОУЛМГ у фейсбуці.
 
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ