За новорічною ялинкою – до лісівників Вінниччини!

 
Щороку держлісгоспи Вінниччини цілеспрямовано висаджують на спеціальних плантаціях чи ділянках, непридатних для ведення лісового господарства, майбутні новорічні дерева: ялину, сосну, ялицю. Щоб потрапити до покупця, ялинка зростає на ділянці від 5 до 9 років. А зараз, напередодні свят, у лісгоспах триває продаж новорічних дерев.
На сьогодні лісівники Вінниччини реалізували майже 7 тисяч новорічних дерев. Тобто це понад 40 відсотків до плану реалізації на новорічні дерева на 2021-2022 рр., який становить 16,6 тис. шт.
Найбільше зелених новорічних красунь реалізували Вінницький та Жмеринський лісгоспи. Стосовно плану реалізації, то передовиками є іллінецькі лісівники, які виконали його на 129 відсотків. Ціни на новорічні дерева у різних держлісгоспах дещо відрізняються і залежать від висоти дерева. Для гуртових покупців, які замовляють партію кількістю від 100 шт., діють системи знижок.
У будь-якому разі ялинки вінницьких лісівників відрізняються не лише помірними цінами, а й прекрасним зовнішнім виглядом та запашною зеленою хвоєю. А при бажанні у наших лісівників можна купити якісну ялинку чи сосну у горщику, а також отримати кваліфіковані поради стосовно того, як по завершенню свят пересадити та доглядати дерево.
Загалом цього року лісівниками Вінниччини підготовлено для продажу 41 тисячу ялинок та сосен. Дерева реалізовують згідно лімітів Мінекології, облдержадміністрації та обласної ради.
У держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства новорічні ялинки вирощуються на площі понад 420 га. Усього на новорічних плантаціях (шкілках) держлісгоспів облуправління зростає понад 1 млн. вічнозелених красунь. Так що реалізація новорічних дерев завдає довкіллю такої ж шкоди, як реалізація квітів.
Купуйте на свято саме живу, натуральну ялинку. Таким вибором ви звільняєте дім від шкідливої дії синтетичних матеріалів сумнівної якості, а також підтримуєте вітчизняного товаровиробника (лісгосп), який є вагомим наповнювачем державного та місцевого бюджетів.
Наголошуємо, що лісівники Вінниччини реалізовують виключно новорічні ялинки, які марковані пластиковою биркою із штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирки до стовбура ялинки. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).