З Новим роком! З Різдвом Христовим!

З Новим роком!
З Різдвом Христовим!
 
Дорогі колеги-лісівники Вінниччини,
шановні жителі Вінниччини!
Невпинно летить час - відходить в історію 2021 рік. Для держпідприємств лісового господарства області цей рік особливий, історичний. Він був насичений важливими подіями, плідною працею на благо його величності Лісу. Адже у всі часи головним завданням лісівників є створення високопродуктивних лісів. З 1944 року лісівники області шляхом лісовідновлення і лісорозведення створили майже 200 тис. га лісових насаджень! За роки Незалежності України – майже 40 тис. га! Відходять в історію й небуття люди, а ліси залишаються для наступних поколінь більш високопродуктивними і збагаченими цінним породним складом.
За 2021 р. створено 1046 га лісових насаджень. Проведено догляд за лісовими культурами на площі 11,9 тис. га. Так станом на грудень 2021 р. ми реалізували лісопродукції на 870 млн. грн. Тому змогли спрямувати на ведення лісового господарства 700 млн. грн. власних коштів. За 11 місяців 2021 року держлісгоспи Вінниччини реалізували 283 тисячі кубометрів дров паливних.
До Зведеного бюджету перераховано 279 млн. грн., в т.ч. до місцевого – 78 млн. грн. Всього державі перераховано 352 млн. грн. податків, зборів, в т. ч. єдиного соціального внеску – 73 млн. грн. Так що цифри говорять самі про себе. Лісівники працюють на сьогодення й майбутнє України.
Найголовніше для держпідприємств лісового господарства Вінниччини –захистити людину праці, підтримати кожного свого трудівника в ці непрості часи. Постійно збільшується середня зарплата працюючого в лісовому господарстві, в повній мірі виконуються умови колективних договорів. У нас низька плинність кадрів. Наші працівники можуть розраховувати на моральну й матеріальну підтримку в будь-якій ситуації. Трудові колективи держпідприємств лісового господарства зокрема і всього управління в цілому – морально здорові, відповідальні, згуртовані. Дякуємо всім за роботу.
Дякуємо за розуміння ситуації, особливо в умовах реформування держлісгоспів. Зрозуміло, що реформування – справа нова, нелегка, сприймається з тривогою. Але ми, реформуючи держлісгоспи, створюючи замість 12 підприємств шість нових, не залишили напризволяще жодної людини. Це в першу чергу стосується адмінперсоналу Бершадського, Крижопільського, Могилів-Подільського, Хмільницького, Чечельницького держлісгоспів. А первинні ланки – лісництва – працюють у звичному режимі. 
Кожному працівнику наших держпідприємств лісового господарства щиро дякую за високу самоорганізацію, дисципліну, чітку, злагоджену й плідну роботу. У всіх у нас є спільна мрія: побудувати європейську Україну. А мрії втілюються в життя лише через сумлінну працю на кожному робочому місці. Будемо мати економічно могутню Україну – будемо мати свою державу, будемо мати мир! 
Сердечно дякуємо органам державної виконавчої влади, місцевого самоврядування за підтримку всіх починань лісівників, всім жителям області - за плідну співпрацю на благо України, Вінниччини, його величності Лісу. Нашу сьогоднішню спільну роботу по створенню лісів Вінниччини у майбутньому гідно оцінять внуки й правнуки.
Низький уклін шановним ветеранам лісового господарства за те, що примножили лісові багатства області. 
Бажаю колегам-лісівникам, жителям області, юним лісівникам і педагогам-наставникам мирного неба над рідною Україною, міцного здоров’я, довголіття, спокою, стабільності в державі, достатку й благополуччя в сім’ях, родинах, впевненості в завтрашньому дні. Нехай 2022 рік буде успішним для кожного з вас. Нехай ростуть і шумлять високопродуктивні ліси Вінниччини, дарують вінничанам здоров’я, радість.
З Новим роком! З Різдвом Христовим, дорогі лісівники, вінничани!
 
З повагою
Анатолій БОНДАР, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України