Вітаємо Петра Володимировича Бендеру із 60-річним ювілеєм!

Сьогодні у колективі ДП «Жмеринський лісгосп» - справжнє свято. Жмеринські лісівники та юна лісівнича зміна привітали директора Петра Володимировича Бендеру із світлим та гарним ювілеєм – 60-тим днем народження.
Народився ювіляр 8 липня 1959 р. у с. Пилипи Барського району Вінницької області. Після закінчення школи розпочав трудовий шлях на звичайній робочій посаді. У 1977 році почав працювати трактористом Ялтушківського відділення «Сільгосптехніка». З листопада 1977 р. до березня 1979 р. – проходив строкову військову службу в Радянській армії. З грудня1979 р. до вересня1980 р. знову працює на попередньому робочому місці водієм.
З лісовим господарством доля звела Петра Володимировича у 1981 р. – тоді він закінчив Березнівську однорічну лісову школу і в тому ж році його призначено на посаду лісника Людовського лісництва Жмеринського лісгоспзагу. З травня 1985 р. до лютого 1989 р. – трудився майстром лісу Людовського лісництва Жмеринського лісгоспзагу. З лютого 1989 р. до березня 2008 р. – лісничий Людовського лісництва ДП «Жмеринський лісгосп». 19 березня 2008 р. призначений на посаду директора ДП «Жмеринський лісгосп».
У 2013 р. закінчив Житомирський національний агроекологічний університет за спеціальністю «Лісове господарство» та отримав спеціальність «Інженер лісового господарства».
На сьогодні трудовий колектив, який очолює Бендера П.В., нараховує 165 чоловік. В 2008-2019 рр. (за час, що Бендера П.В. працює на посаді директора) в держлісфонді створено лісові культури на площі 937 га. Лісорозведення за цей період склало 418 га. Закладено плантації новорічних ялинок на площі 49 га. На базі лісгоспу діє постійний базовий лісорозсадник площею 3,2 га.
Також останніми роками проведено капітальний ремонт адмінприміщень держлісгоспу, Жмеринського, Людовського лісництв, поточний - Барського, Ярошинського, Копайгородського, Ялтушівського лісництв. В 2011 - 2014 роках побудовано лісогосподарську дорогу. В 2013 році придбано дровокольний комплекс, 2 верстати стрічкових. У 2008 – 2017 роках машино-тракторний парк поповнився 6 тракторами МТЗ-82, 7 гідроманіпуляторами, 4 причіпами «МАЗ-8925», автомобілями «Урал-4320», легковими автомобілями для державної лісової охорони.
Завершено будівництво та введено в експлуатацію лісівничий еколого-просвітницький центр, який уже відвідало чимало учнівських та студентських колективів, зал засідань та їдальню, проведено капітальний ремонт їдальні для працівників та службових приміщень лісопункту. Завершено благоустрій території лісгоспу. Побудовано мисливський будинок. Створено вольєр для напіввільного утримання мисливських тварин площею 51,4 га. Влаштовано штучну водойму площею 0,7 га для потреб мисливського господарства та пересувну мисливську дільницю. На базі Людовського лісництва створено сучасний тепличний комплекс для вирощування лісокультурного та декоративного посадкового матеріалу. 
В лісових угіддях створено мережу рекреаційних пунктів «Лісова сторожка», «Три дуба», «Біля зупинки», «Затишок», «Грибна поляна», «У садку», «Дубина». На базі Ярошенського та Жмеринського лісництв діють учнівські лісництва імені Байтали Пеньківської середньої школи Шаргородського району, «Паросток» Коростівецької середньої школи Жмеринського району, «Подільські діброви» Жмеринської середньої школи №1.
Сьогодні для більш ефективної роботи у ДП «Жмеринський лісгосп» застосовують сучасну техніку: дрон та фотопастки. Ці прилади дають змогу ідентифікувати транспортні засоби та людей з великої відстані, використовується для боротьби з браконьєрами, допомагають у профілактиці лісопорушен, для моніторингу стану держлісфонду на території підприємства (виявлення осередків всихання культур, фіксація лісових пожеж), фауни держлісгоспу.
Петро Володимирович нагороджений Почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації, іменним годинником Голови Держлісагентства України, грамотами обласного управління лісового та мисливського господарства. Його ім’я занесено на обласну Дошку Пошани.
Але головна нагорода – це повага від колег, вдячність та пошана від людей, для яких щодня жмеринські лісівники під вмілим керівництвом Петра Володимировича плекають Ліси Майбутнього!
Трудові колективи ДП «Жмеринський лісгосп» та Вінницького ОУЛМГ бажають ювіляру міцного здоров’я на многая літа! Нехай кожен день множиться добрими справами на благо рідної України, лісового господарства Вінниччини й держави. Нехай гостинна домівка іменинника буде по вінця повна любов’ю, щастям, здоров’ям, достатком, миром та злагодою!