Вінницькі лісівники реалізували майже 22 тисячі новорічних ялинок

В ході кампанії з реалізації новорічних ялинок у 2019-2020 роках держлісгоспами Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства реалізовано ялинок та сосен на 2,3 млн. грн. Таким чином, лісівники Вінниччини виконали план на 144% у порівнянні з минулорічною кампанією. 
Одинадцять держлісгоспів активно провели кампанію з реалізації новорічних деревець. Найбільше ялинок та сосен реалізували ДП «Бершадський лісгосп» (2790 шт.), ДП «Хмільницький лісгосп» (2728 шт.), ДП «Гайсинський лісгосп» (2708 шт.), ДП «Іллінецький лісгосп» (2667 шт.), ДП «Тульчинське ЛМГ» (2341), ДП «Вінницький лісгосп» (2058 шт.). Результати реалізації новорічних дерев даними держлісгоспами значно покращилися у порівнянні з 2018 роком.
Найбільше коштів від реалізації новорічних дерев надійшло до кас ДП «Вінницький лісгосп», ДП «Тульчинське ЛМГ», ДП «Гайсинський лісгосп», ДП «Бершадський лісгосп», ДП «Хмільницький лісгосп», ДП «Іллінецький лісгосп».
Загалом, у передноворічний період лісівники Вінниччини реалізували 21529 штук ялинок та сосен. Середня ціна за одне новорічне деревце у 2019 році склала 89 грн., що всього на 9 гривень більше за минулорічну середню ціну. 
Задля охорони новорічних дерев від незаконної вирубки та реалізації 77 рейдових бригад у складі працівників  державної лісової охорони, екоінспекції, національної поліції провели 274 рейди. Виявлено 35 незаконно зрубаних ялинок. На винуватців складено 35 адмінпротоколів, стягнено штрафів на суму 17850 грн. та відшкодовано 16,4 тис. грн. заподіяної лісу шкоди.
Найбільше адмінпротоколів склали ДП «Бершадський лісгосп», ДП «Вінницький лісгосп», ДП «Іллінецький ліснгосп», ДП «Гайсинський лісгосп».
Завдяки реалізованим заходам (збільшення кількості рейдових бригад, організація роботи рейдових бригад на ринках, в населених пунктах, застосування самоклейних етикеток, можливість перевірки легальності новорічних дерев за номером онлайн, виступи в ЗМІ) вдалося організувати ефективну охорону новорічних дерев.