Вінницькі лісівники організовують безпечну роботу на виробництві!

Держпідприємства Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства дбають про дотримання правил охорони праці лісівників. У цьому могли переконатись учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.-гімназії м. Жмеринка, які нещодавно завітали до жмеринських лісівників у рамках проведення тижня охорони праці.
Дітям провели урок природи у лісівничому еколого-просвітницькому центрі та ознайомили з виробничими підрозділами, розташованими на центральній території підприємства. Головними екскурсоводами були головний лісничий Мацюк С.О. і головний інженер Гаврилюк А.Ф. Особливу увагу приділили знайомству з кабінетом з охорони праці, де інженер Катеринчак А.М. провів урок для дітей. Завітала до лісівників і дітей у цей день головний спеціаліст управління праці м. Жмеринка Колосова О.В., яка приєдналася до цікавого діалогу з дітьми на тему організації безпечних умов праці.
Такі спільні заходи для жмеринських лісівників є досить актуальними. Адже робота в лісі буває, зазвичай, важкою, тому на кожному лісогосподарському підприємстві питання охорони праці є пріоритетними. ДП «Жмеринський лісгосп» проводить роботу із встановлення нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам робочого травматизму, професійним захворюванням та аваріям. Особлива увага акцентується на покращенні умов праці, дотриманні відповідних нормативів, організації безпечних та здорових умов на робочих місцях.
У минулому році підприємство сертифіковано за міжнародною системою FSC®. Однією з основних умов сертифікації було дотримання підприємством не лише державних нормативів з охорони праці, а й світових, що ще раз підкреслює відповідальне ставлення керівництва підприємства до питань безпечної роботи працівників.
Підтвердженням добрих результатів роботи в цьому напрямку стала нагородження директора підприємства Бендери Петра Володимировича грамотою Жмеринського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Вінницькій області. Відзнаку вручено за багаторічну відсутність виробничого травматизму і професійних захворювань на виробництві, адже вже більше 11 років на підприємстві не було жодного нещасного випадку.
Пам’ятаймо, що дотримання правил техніки безпеки на виробництві є запорукою життя і здоров’я. Бережіть себе і свої близьких!