Вінницькі лісівники гасять лісові пожежі на Житомирщині

Світле свято Воскресіння Господнього для багатьох українців було затьмарене повідомленнями про згарища у лісах та навіть населених пунктах. Лісівники та рятувальники України провели свято у важкій роботі на ліквідації лісових пожеж. З ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України лісівники всієї України допомагають лісівникам Житомирщини гасити лісові пожежі. У тому числі 40 лісівників держлісгоспів Вінниччини допомагають колегам-лісівникам у ліквідації лісових пожеж.
Вінничани гасять нищівний вогонь у лісових угіддях Можарівського лісництва ДП "Словечанський лісгосп" Житомирського ОУЛМГ. Виїхали в минулу п’ятницю, працюють усі ці дні на ліквідації низового загорання, працювали і на свято. Для гасіння вогню використовують ранцеві обприскувачі, шанцеві інструменти (лопати), хлопавки. На сьогодні, 20 квітня, спільними зусиллями лісівників та рятувальників вогнище загорання ліквідовано, наші працівники залишаються на Житомирщині до завтра, поки що патрулюють лісові масиви.
Також наші лісівники зазначають, що справді робота виконувалась у важких умовах, вогонь погасити було нелегко. Зокрема на своїй сторінці у Фейсбуці помічник лісничого Вороновицького лісництва ДП «Вінницький лісгосп» Василь Царук повідомляє: «Масштаби згарища вражають... спимо по три години на добу, метр за метром відвойовуюючи в полум'я лісові масиви і палаючі села».
Тож Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства закликає населення дотримуватись правил поводження з вогнем та правил поведінки у лісі. Подивіться на ситуацію у сусідніх областях, не доводьте до подібного!
У такий важкий для країни та людства час залишаймось свідомими, не забуваймо, що ми – люди! Що нам слід зберегти планету для майбутніх поколінь, залишити їм ліси, а не згарища! Не загострюймо безвідповідальною поведінкою і без того небезпечну ситуацію!
Також нагадуємо, що у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства цілодобово працює телефон «гарячої лінії», за яким у разі потреби можна повідомити про порушення: 61-17-42.