Вінницьке ОУЛМГ: підсумки проведення безперервного лісовпорядкування

5 липня під головуванням першого заступника начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства В.І.Діденка відбулася нарада за підсумками проведення безперервного лісовпорядкування земель лісового фонду держпідприємств лісового господарства ВОУЛМГ за 2018 рік.
На нараді були присутні заступник генерального директора ВО «Укрдержліспроект» Гульчак В.П., начальник лісовпорядної партії Дабіжа А.В., директор ДСЛП "Вінницялісозахист" Чудак В.В., головні лісничі держпідприємств лісового господарства ВОУЛМГ.
Учасниками наради обговорено та представлено чимало актуальних питань, проаналізовано стан безперервного лісовпорядкування земель лісового фонду, надано оновлену характеристику земель лісового фонду у розрізі підприємств. Також обговорили оновлення фондів рубок головного користування на наступні роки і фондів рубок формування та оздоровлення лісів. Проаналізовано стан лісових культур у віці до 20 років за класами якості. 
Гульчак В.П підняв питання щодо перспектив вивчення та класифікації у складі державного лісового фонду Вінницької області пралісів, квазіпралісів, природних лісів. Він зазначив, що ця робота буде проведена у визначених лісових фондах на основі безперервного лісовпорядкування. Дані категорії можна буде визначити у результаті майбутніх досліджень, детальних обстежень, визначення таксаторами відповідних параметрів.
Чудак В.В. у своєму виступі підкреслив важливість ведення первинної документації у роботі із захисту лісу від шкідників та хвороб, а також наголосив на правильності призначення та проведення заходів із поліпшення санітарного стану лісів Вінниччини.