Вінничанці, ветерану лісового господарства 17 лютого виповнилося славних 90 років!

Начальник Вінницького ОУЛМГ Бондар А.О. від імені лісівників Вінниччини сердечно привітав з 90-річчям вінничанку,
 ветерана лісового господарства, жінку-легенду
 ДРАЧИНСЬКУ Ганну Тодосіївну.
 
Все своє життя ювілярка віддала благородній справі служіння його величності Лісу! З 1953 року, після закінчення академії, стала на нелегку лісівничу стежину. Тривалий час працювала лісничою Мурованокуриловецького лісництва, а згодом - інженером лісового господарства Вінницького держлісгоспу. На той час в Україні лісничими працювало всього дві жінки! Сьогоднішні могутні ліси Вінниччини – то результат невтомної праці і Ганни Тодосіївни, і її колег.
Бондар А.О., вітаючи ювілярку, з теплом і вдячністю пригадував 1983 рік, коли Ганна Тодосіївна вчила його, молодого лісничого Якушинецького лісництва вирощувати дубові гаї.
- Пролетіло майже 40 років, а я в деталях пам’ятаю той день, обход №1 Пеньківської дачі, рядки дуба, які прикрив граб, кожне слово Ганни Тодосіївни, яка по-материнськи, тихим голосом, спокійно, без образ характеризувала стан лісових культур, вчила мене бути лісівником, - наголосив Анатолій Омелянович. – І зараз, маючи продуктивні дубові ліси, вирощені за новітніми технологіями, я часто приводжу як приклад для наслідування досвід роботи лісівнички Драчинської Г.Т.
Життя не скупилося на труднощі і втрати. Але ця мужня жінка, з ніжним серцем і багатою душею, переборола все. Її добре знають лісівники Вінниччини як вмілого керівника, організатора, високоосвічену людину, закохану в поезію, в пісню. До неї завжди тягнулися люди за порадою, допомогою, співчуттям. І кожного вона зігріла своєю увагою, турботою. Вміла кожного вислухати і почути!
Сотні тисяч саджанців випестила своїми руками, щоб виросли сотні гектарів величних лісів. Досвід її роботи вивчали не лише лісівники України, а і тодішнього Радянського Союзу. За свою невтомну працю має багато нагород, в т.ч. і державних.
З лісовим господарством пов’язали своє життя дочка ювілярки Ковальова Світлана Григорівна (в недалекому минулому заступник начальника Вінницького ОУЛМГ з бухгалтерського обліку), зять Василь Климович, внуки Наталія Миколаївна, Олена Василівна, правнучка Анастасія Олександрівна. Батько та чоловік Драчинської Г.Т. також були лісівниками.
Ганна Тодосіївна - турботлива берегиня сімейного вогнища, зуміла поєднати нелегку лісівничу роботу з материнськими турботами. Рано залишившись вдовою, віддала всі сили сповна, щоб підняти на ноги сина та дочку, внуків. І сьогодні теплом свого великого серця обігріває дітей, внуків правнуків. 
Дружня родина – дочка Світлана, син Віктор, зять Василь, невістка Тамара, внуки Олександр, Вадим, Олена, Наталія, Оксана, правнуки Анастасія, Катерина, Валерія, Віра, Данило, друзі, колеги, велика рідня сердечно і щиро привітали дорогу матусю, бабусю, прабабусю зі славним 90-річчям!
Нехай Всевишній дає дорогій ювілярці здоров’я, довголіття, наснаги. Нехай множаться її добрі справи і повертаються до неї сторицею.
Сердечні вітання, пам’ятні подарунки вручили ювілярці директор ДП "Вінницький лісгосп" Попельнюк В.В., голова обкому профспілки працівників лісового господарства Івацко І. Д.