В мисливських угіддях Вінниччини проводиться облік диких тварин

На Вінниччині щороку збільшується чисельність мисливських тварин
У мисливських угіддях державних підприємств Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та інших користувачів мисливських угідь Вінниччини вже розпочався облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин.
Веденням мисливського господарства на Вінниччині займається 47 юридичних осіб. Загальна площа мисливських угідь Вінницької області - 2 млн. 131 тис. га. З них 257,1 тис. га (12,3%) віддано в користування держлісгоспам Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, 1 млн. 717 тис. га (83,4%) - обласному осередку УТМР, 83 тис. га (4,1%) - "Вінноблагроліс", 15,5 тис. га (0,8%) - військовому товариству мисливців і рибалок, 64,1 тис. га (3%) - іншим користувачам.
Отримані під час проведення обліків результати допомагають забезпечити об’єктивний контроль за використанням та відтворенням мисливських тварин в мисливських угіддях. На основі результатів обліку готуються ліміти використання (відстрілу, відлову) диких парнокопитних та хутрових звірів у мисливському сезоні 2020-2021 років.
Облік мисливських тварин проводиться лише в присутності державних районних мисливствознавців, представників Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА. 
Важливою для забезпечення якісних показників чисельності та різноманітності лісових мешканців є підгодівля тварин у зимову пору.
За даними обліку диких тварин на початок 2019 року в мисливських угіддях Вінницької області нараховувалося 95 голів зубра європейського, 700 – оленя плямистого, 217 – оленя благородного, 1458 – кабана, 7804 - козулі, 47370 зайців.