Увага: 3 листопада відкривається сезон полювання на парнокопитних та хутрових мисливських тварин!

На Вінниччині 3 листопада відкривається сезон полювання на парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до жителів області та мисливців, яких зареєстровано в області 28363 чоловіки: будьте обережні, на полюванні головне – збереження життя й здоров’я людей!
Закликаємо всіх мисливців суворо дотримуватися основних правил проведення полювання, чітко й беззаперечно виконувати вказівки розпорядників полювання, правила користування мисливською вогнепальною зброєю, проявити культуру полювання, що забезпечить гарний відпочинок, незабутні враження від спілкування з природою. Просимо і жителів області, які відвідують ліс, пам’ятати, що субота й неділя – дні полювання, бути обережними й поміркованими, уникати перебування в мисливських угіддях, де проводиться полювання!
Держпідприємства лісового господарства створюють для полювання всі умови, постійно працюють над збільшенням поголів’я мисливських тварин, надають єгерські послуги, запроваджують послуги сучасних мисливських готелів, будиночків мисливця, пересувних мисливських дільниць.
Ще раз нагадуємо, що строки проведення полювання в мисливських угіддях області – з 3 листопада до 31 грудня 2018 року (на самців кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування – до 31 січня 2019 року). 
Полювання на зайця-русака в польових угіддях обласної організації УТМР та ДП «Тульчинське ЛМГ», ДП «Гайсинський лісгосп», ДП «Бершадський лісгосп» відкривається з 3 листопада 2018 року до 13 січня 2019 року, ДП «Дашівське ДЛМГ» - з 3 листопада до 31 грудня 2018 року. 
З 3 листопада 2018 року до 31 січня 2019 року дозволено полювання на куницю лісову.
Днями полювання при колективному та облавному полюванні та при полюванні на зайця-русака є субота та неділя. 
Для виконання рішень надзвичайних протиепізоотичних комісій при Кабінеті Міністрів України та обласній держадміністрації, з метою запобігання розповсюдження вірусу африканської чуми свиней (АЧС) та вірусу сказу просимо користувачів мисливських угідь при полюванні на дикого кабана та хижих тварин (лисиця, куниця) забезпечити обстеження кожної добутої тварини спеціалістами Держпродспоживслужби.