УКРАЇНСЬКУ ДЕРЕВИНУ ПРОДАВАТИМУТЬ НА ЕЛЕКТРОННИХ АУКЦІОНАХ ЧЕРЕЗ ПРОЗОРРО.ПРОДАЖІ

Заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та директор державного підприємства «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев підписали Меморандум для консолідації зусиль, спрямованих на співпрацю в частині розвитку ринку реалізації необробленої деревини шляхом побудови і впровадження прозорої системи реалізації електронних аукціонів.
 
«Держлісагентство минулого року розпочало організацію електронних торгів за допомогою програмного продукту держпідприємства «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр». Тепер з метою розширення механізмів реалізації деревини ми підписали Меморандум про співпрацю з Прозорро.Продажі. Таким чином, буде спрощено доступ до аукціонів із реалізації необробленої деревини для всіх зацікавлених сторін та до інформації про такі аукціони. Окрім того, це забезпечить повноцінний відкритий доступ громадськості до інформації про результати електронних аукціонів із реалізації необробленої деревини», - зазначив Володимир Бондар.
 
Він також повідомив, що лісгоспи з Житомирської, Київської та Рівненської областей уже почали виставляти деревину на електронні аукціони Прозорро.Продажі.
 
«Прозорро.Продажі вже має успішний досвід у сфері надро-, землекористування, оренди та малої приватизації майна. Ми дуже ради, що тепер до нашої торгової системи приєднується Держлісагентство, завдяки майбутнім торгам ми забезпечимо учасникам ринку чесний і конкурентний доступ до природних ресурсів, а також прозору інформацію про ціни та обсяги деревини», - підкреслив директор державного підприємства «Прозорро.Продажі» Олексій Соболев.
 
Про Меморандум тут: bit.ly/2JUYz5i