У вінницьких лісівників пройшов Всеукраїнський тиждень права

Щороку в Україні в тиждень, який включає 10 грудня (День прав людини), проводиться Всеукраїнський тиждень права. Низку заходів провели і лісівники Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.
Впродовж тижня на місцевих телеканалах були відзняті та транслювалися відповідні телесюжети. У газетах опубліковані тематичні статті. Адже лісівники у своїй роботі щодня зустрічаються із питаннями, пов’язаними із знанням законодавства, дотриманням прав та обов’язків людини. 
Начальник Вінницького ОУЛМГ А.О. Бондар узяв участь у телепрограмі «Актуальне інтерв’ю» обласної ТРК «Вінниччина», де підняв чимало актуальних питань правового забезпечення роботи держпідприємств лісового господарства Вінниччини.
Актуальними були телесюжети на каналах UA: Перший, UA: Вінниця, «Вінниччина», «Наш» про боротьбу з браконьєрством, дотримання правил полювання, штрафи, які накладаються на порушників. 
Директори та головні спеціалісти держлісгоспів провели зустрічі із представниками та керівництвом територіальних громад, виступили на сесіях органів місцевого самоврядування.
Адже залишається гострим та актуальним питання збільшення лісистості області, виділення земель для створення захисних насаджень. На території Вінницької області держлісгоспи щороку власними силами і коштами створюють нові ліси (захисні насадження) на деградованих землях. Лісівники можуть щорічно створювати нові ліси на площі 2-3 тис. га. Необхідні принципова державна позиція та підтримка на місцях. Вінницьке ОУЛМГ плідно співпрацює у цьому питанні з обласною державною адміністрацією, обласною радою, територіальними громадами, райдержадміністраціями та райрадами Вінницької області. Проте досить серйозними проблемами є виділення територіальними громадами земельних ділянок та надзвичайно тривала і дороговартісна процедура виготовлення правовстановлюючих документів.
Питання виділення земель, виготовлення правовстановлюючих документів на землю піднімалося керівниками держлісгоспів і на сесіях органів місцевого самоврядування (районних, міських, селищних, сільських рад, об’єднаних територіальних громад).
З працівниками підприємств проведено ряд бесід з питань захисту прав людини. Зокрема актуальним є право на сприятливі умови праці, умови роботи, що відповідають вимогам безпеки і гігієни.
Також із працівниками держпідприємств лісового господарства Вінниччини були проведені зустрічі, на яких відбулося обговорення законопроектів, які стосуються реформування лісового господарства.
Головний спеціаліст з кадрової роботи Вінницького ОУЛМГ А.М. Шмалюх під час засідання колегії Вінницького ОУЛМГ проаналізував присутніх про стан ведення правової роботи на підприємствах, надав рекомендації щодо  
Створення юридичної служби  в установах та організаціях передбачено законодавством. Основними завданнями юридичних служб державних  лісогосподарських підприємства є організація претензійної та позовної роботи, проведення аналізу її результатів; організація роботи пов’язаної з укладенням договорів (контрактів) та інше.
У рамках тижня права відбулися зустрічі лісівників усіх держлісгоспів із старшокласниками шкіл - членами учнівських лісництв. В лісівничому еколого-просвітницькому центрі Іллінецького держлісгоспу прессекретар Вінницького ОУЛМГ С.Т. Вовк провів бесіду на правову тематику з учнями старших класів ЗОШ №3 м. Іллінці. Юні лісівники активно обговорювали питання відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах України, правил полювання, незаконної заготівлі новорічних ялинок, самовільних рубок деревини, боротьби з браконьєрством.