У ДП “Іллінецький лісгосп» проведено навчання трьох держлісгоспів із гасіння лісової пожежі

Сьогодні, 1 червня, на базі Іллінецького лісництва ДП «Іллінецький лісгосп» проведено спільні тактичні протипожежні навчання.  У заході була задіяна державна лісова охорона Іллінецького лісгоспу (директор Романович А.В., головний лісничий Пальченко В.В.), Дашівського ДЛМГ (директор Кос І.Б.), Гайсинського лісгоспу (Лащенко М.М., Руденко С.І.). У навчаннях узяв участь перший заступник начальника Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Діденко В.І.
Чітко організували важливий спільний захід директор та головний лісничий ДП «Іллінецький лісгосп».
- Такі спільні тренування ми проводимо з метою відпрацювання взаємодії лісівників при гасінні лісових пожеж, - зазначив Діденко В.І. – Важливим  є вивчення оперативно-тактичної характеристики місцевості, особливостей гасіння пожеж в екосистемах. Готуючись до спільних навчань, держлісгоспи провели серйозну підготовчу роботу, перевірку техніки, наявних модулів. А сьогодні мають можливість відпрацювати усі навчальні етапи гасіння умовної лісової пожежі.
За вигаданою легендою, у лісових угіддях виникла пожежа. За викликом на місце події виїхала державна лісова охорона. для гасіння низової пожежі використали хлопавки, ранцеві лісові вогнегасники, пожежні модулі. Було створено мінералізовану смугу, яка перешкоджає поширенню низової пожежі. Смугу створювали з допомогою трактора МТЗ- 82 з агрегатом ПКЛ-70 та трактора МТЗ- 82 з агрегатом КЛБ- 1,7.
Поки що локалізувати «пожежу» не вдається, і вогонь поширюється лісовою підстилкою. Прийнято рішення про залучення до гасіння пожежі допоміжних сил сусідніх лісгоспів. На місце пожежі прибуває державна лісова охорона Дашівського ДЛМГ, Гайсинського лісгоспу. Лісівники вжили заходів щодо гасіння осередків займання лісової підстилки. Не було допущено перекидання вогню на лісові насадження, «низова пожежа» не переросла у «верхову». Спільними зусиллями умовну лісову пожежу ліквідовано.
Підбиваючи підсумки спільного навчання, Діденко В.І. зазначив, що учасники заходу вдало відпрацювали основні етапи гасіння лісової пожежі, привели в належний стан пожежний інвентар, засоби зв’язку та техніку, пристосовану для гасіння лісових пожеж, оновили захисні пожежні комплекти для всіх працівників державної  лісової  охорони.
- Сподіваюся, що ці вміння та професіоналізм, а також наш наявний інвентар, техніка знадобляться лише під час спільних навчань, - зазначив Романович А.В. – Лісівники завжди мають бути готові дати відсіч вогню у будь-якому регіоні України!
Лісівники Вінниччини просять жителів області дотримуватися правил протипожежної безпеки в лісі та особисто стати на сторожі лісів Вінниччини, не палити суху траву. Адже особиста відповідальність кожного з нас та дотримання правил поведінки у лісі є запорукою збереження зелених багатств краю.