«Створюємо ліси разом»: до жмеринських лісівників долучилися педагоги

З 21 березня до 17 квітня на Вінниччині проходить Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом», ініційована Державним агентством лісових ресурсів України. До заходу уже долучилося чимало мешканців міст та сіл, вихованців учнівських лісництв, представників органів місцевого самоврядування, громадськість.
До жмеринських лісівників для садіння лісу виявили бажання долучитися педагогічні колективи шкіл.
Садили майбутній ліс у Ярошинському лісництві ДП «Жмеринський лісгосп» (Погонець Сергій Володимирович) на ділянці площею 0,8 га. З лісівниками трудилися учительські колективи двох шкіл: Кам’яногірської та Станіславчицької. Створювали лісові культури за схемою змішування: 4 ряди дуба звичайного, 1 ряд бархату амурського.
Жмеринські лісівники Вінниччини не просто садять ліс, а сприяють підвищенню продуктивності майбутніх дубових лісів, збагаченню їхнього породного складу. Тому висаджують цінні, перспективні лісові види. Дуб звичайний – це головна, переважаюча порода лісових насаджень Поділля. Високопродуктивні штучні дубові насадження створюються та вирощуються з участю інших цінних інтродукованих і аборигенних лісових порід, серед яких і бархат амурський (коркове дерево).
Тож до створення таких лісових насаджень долучилися і вчителі місцевих шкіл, з надією, що рядочки на цій ділянці гарно, стовідсотково приживуться і через роки шумітимуть для нащадків зеленим могутнім гомоном!
 
Пресслужба ВОУЛМГ