Шановні колеги! Дорогі лісівники! Вітаю вас з Днем працівника лісу!

Дорогі лісівники Вінниччини! У нас з вами завжди – чимало важливої роботи зі збільшення лісистості Вінниччини. Адже для нас головне – підвищити продуктивність лісів, стійкість лісових насаджень, покращити їх породний склад, проводити поступову заміну малопродуктивних лісових насаджень на високопродуктивні з головною породою дубом звичайним, з введенням до складу лісових культур інтродукованих та аборигенних порід.
Дякую вам за багаторічну сумлінну працю. Адже лише за роки Незалежності на Вінниччині створено 37 тис. га лісів! Лісистість Вінницької області за цей час виросла з 11% до 13,8%! З 1944 року в області створено 176 тис. га лісів! Ми з вами гідно зустріли і відзначили славну дату: 14 лютого 2019 року виповнилося 100 років з дня утворення обласного управління лісового та мисливського господарства.
На своїх робочих місцях лісівники роблять все необхідне для зміцнення рідної України. Постійно підвищується ефективність і рентабельність лісогосподарського виробництва. За 8 місяців 2019 р. реалізовано продукції на 418,3 млн. грн. За перше півріччя 2019 р. перераховано до Зведеного бюджету 116,8 млн. грн., з них до Державного – 86,3 млн. грн., місцевого – 30,5 млн. грн., єдиного соціального внеску – 30 млн. грн. На ведення лісового господарства спрямовано за перше півріччя 2019 року 284,6 млн. грн. власних коштів держпідприємств лісового господарства області.
Ліси Вінниччини – у надійних руках лісівників-професіоналів. 70% лісів Вінниччини – рукотворні діброви. Для створення нових лісів держпідприємствами лісового господарства вирощується щорічно 12 – 15 млн. шт. сіянців та саджанців більш як 60 видів деревних порід та чагарників, більше 500 тис. шт. декоративних деревних та чагарникових порід. Дякуємо лісівникам усіх держлісгоспів за сумлінну роботу, за досягнуті результати. 
Сьогодні наша держава користується плодами праці лісівників кількох поколінь. Низький уклін всім лісівникам за титанічну роботу, самовіддачу, героїзм! Створені ліси – результат плідної співпраці лісівників і жителів області. Лише у цьому році під час весняної лісокультурної кампанії створено 1078 га лісів. Висловлюємо щирі слова подяки за розуміння і підтримку всім вінничанам, яким не байдужа доля майбутніх українських лісів. В питаннях заліснення Вінниччини лісівники мають розуміння й підтримку перших керівників області, керівників районних рад, райдержадміністрацій, депутатів рад усіх рівнів, голів місцевих рад.
Бажаємо всім миру, довголіття, міцного здоров’я, спокою, впевненості в завтрашньому дні, благополуччя. Нехай міцніє дружня лісівнича родина. Нехай Всевишній оберігає ваші сім’ї! Нехай щедра доля посилає вам, вашим дітям, рідним радість, удачу, добро, нові досягнення і перемоги.
 
З повагою Анатолій БОНДАР, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, заслужений лісівник України.