Сердечні вітання ювіляру М.М. Лащенку!

Вінниччина – благословенний щедрий край, який зростив багато щирих до роботи життєлюбів, благородних, чистих помислами, відданих справі людей. Вони завжди рухаються вперед і своїм життєвим прикладом надихають інших. Усі ці та багато інших якостей стовідсотково притаманні сьогоднішньому імениннику - керівнику гайсинських лісівників. 20 січня славний 50-річний ювілей святкує директор ДП «Гайсинський лісгосп» Микола Миколайович Лащенко.
Всевишній дав щастя Миколі Миколайовичу народитися у міцній родині лісівника Миколи Юхимовича та учительки Неоніли Григорівни. У сім’ї виховали трьох синів, які пішли стежиною батька й обрали лісівничу професію. Лісівнича династія Лащенків дала Україні трьох директорів лісгоспів: Жмеринського, Тульчинського, Гайсинського. Лісівничу професію обрали і внуки Миколи Юхимовича: Андрій, Павло, Віктор. 
Ювіляр народився в смт Гнівань Тиврівського району Вінницької області. У 1986 році закінчив Тульчинську середню школу №2. Працював слюсарем, водієм у Тульчинському держлісгоспі. У 1987-1988 роках проходив дійсну строкову службу.
У 1989 році вступив до Українського національного аграрного університету на лісогосподарський факультет, який закінчив у 1994 році та здобув кваліфікацію інженера лісового господарства. З травня 1994 до січня 1995 року працював майстром лісу і впродовж наступних восьми років – лісничим Журавлівського лісництва Тульчинського держлісгоспу. У січні 2003 року М.М. Лащенка призначено директором Гайсинського держлісгоспу.
За період роботи в лісомисливському господарстві зарекомендував себе технічно грамотним, вимогливим до себе та підлеглих керівником, здібним організатором виробництва та господарником. 
Сумлінна праця Миколи Миколайовича відзначена Почесними грамотами Державного комітету лісового господарства України, Вінницької облдержадміністрації, обласного управління лісового та мисливського господарства, відзнакою Державного агентства лісових ресурсів України «За бездоганну службу в державній лісовій охороні».
Зичимо Миколі Миколайовичу міцного здоров’я на многая літа! Нехай кожен день множиться добрими справами на благо рідної України, лісового господарства Вінниччини й держави. Нехай в гостинній домівці лунає гарна пісня, дзвенить дитячий сміх. Радості Вам від людей, від роботи, сім’ї, рідних, близьких, шановний наш імениннику! 
 
З повагою трудові колективи Вінницького ОУЛМГ, ДП «Гайсинський лісгосп»