Рейдові бригади за рік виявили 453 порушників правил полювання і зняли 800 браконьєрських петель

Загальна площа мисливських угідь Вінниччини становить 2 млн. 136 тис. га, і вона розділена між 47 юридичними особами, що займаються веденням мисливського господарства. На держпідприємства Вінницького ОУЛМГ припадає 257,1 га (12,3 %) мисливських угідь області. Кількість зареєстрованих в області мисливців складає більше 28 тисяч осіб.
Лісівники Вінниччини ведуть постійну роботу над створенням для мисливських звірів кращих умов існування – це забезпечення кормовою базою, регулювання чисельності хижаків та шкідливих тварин, боротьба з браконьєрством. 3а 2018 рік Вінницьким ОУЛМГ було видано 47 дозволів на добування хижих та шкідливих тварин.
З метою охорони державного мисливського фонду та контролю за дотриманням правил полювання держпідприємствами Вінницького ОУЛМГ постійно проводяться рейдові перевірки. До складу рейдових бригад входять представники державної лісової охорони, єгерської служби лісгоспів та працівники поліції.
Упродовж 2018 року усього проведено 1015 рейдів, в яких було задіяно більше 2,7 тис. осіб. У результаті роботи рейдових бригад було складено 453 протоколи, і відповідно притягнуто до адміністративної відповідальності 453 особи. На порушників накладено штрафів на загальну суму більше 92 тис. грн.
Також учасниками рейдів знято майже 800 петель. Це наймасовіша через свою дешевизну і простоту виготовлення браконьєрська снасть в Україні для здобування мисливських тварин. Крім того, це дуже жорстокий вид добування дичини. Потрапивши в зашморг, тварина довго мучиться від болю, повільно задихаючись. Основна небезпека від їхнього застосування пов'язана з тим, що після закінчення зими петлі браконьєрами не знімаються, а тварини гинуть у петлях й надалі.
Тож мисливствознавці Вінниччини звертаються до населення поважати законодавство, а головне - бути людяними, толерантними, відповідальними і чуйними у поводження із братами нашими меншими, берегти тваринний світ лісів нашого краю!