Понад 17 тисяч ялинок придбали вінничани на Новий рік у держлісгоспах Вінниччини

Щороку майже кожна сім’я купує на свята новорічне дерево, доводячи, що справжня жива ялинка залишається головним атрибутом свят. А лісівники Вінниччини допомагають населенню створити справжню святкову атмосферу, відчути дух свята, вирощуючи на спеціальних ділянках (шкілках, плантаціях) найкращі новорічні дерева та реалізовуючи їх.
У 2020-2021 рр. для заготівлі новорічних дерев держлісгоспами Вінниччини встановлено ліміт на 28 тис. шт. новорічних дерев. Було заплановано реалізувати 15400 шт. новорічних дерев.
У ході кампанії з реалізації новорічних ялинок держлісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства реалізували 17056 шт. ялинок та сосен. Таким чином лісівники Вінниччини виконали план на 107%.
Найбільше ялинок та сосен реалізували ДП «Бершадський лісгосп» (2397 шт.), ДП «Гайсинський лісгосп» (2110 шт.), ДП «Іллінецький лісгосп» (1884 шт.). 
Найбільше коштів від реалізації новорічних дерев надійшло до кас ДП «Вінницький лісгосп», ДП «Гайсинський лісгосп», ДП «Тульчинське ЛМГ».
Найкраще виконання плану – в іллінецьких лісівників, а це 188 відсотків.
Середня реалізаційна ціна по підприємствах у ході реалізаційної кампанії 2020-2021 рр. становила 113 грн.
Вінницьке обласне управління лісоовго та мисливського господарства нагадує, що новорічні дерева (ялина, сосна, ялиця) вирощуються лісівниками у кожному держлісгоспі на спеціальних плантаціях (шкілках) або на землях, не придатних для ведення лісового господарства. Тому новорічна реалізація хвойних красунь не завдає шкоди лісові! На сьогодні по всіх лісгоспах Вінниччини зростає 1,1 млн. шт. новорічних дерев різного віку! Усього на цих новорічних плантаціях готові для реалізації покупцям 92 тис. шт. дерев сосни звичайної, 84. тис. шт. сосни кримської, 196 тис. шт. ялини єворопейської, 28 тис. шт. ялиці білої.