«Озеленення планети»: лісові дерева вдома на честь шестиріччя доньки

«Поливати, сапати бур’янчики і, головне, любити», - з такими словами саджала 6-річна Богданка свої дерева 10 квітня, долучившись таким чином до всеукраїнської екологічної акції «Озеленення планети».
Посадили два саджанці – дуб звичайний та липу дрібнолисту – журналістка UA: Вінниця Ольга Зайцева із донькою Богданкою у садибі дідуся й бабусі, в селі Бірків Літинського району. Татусь робив у цей час відеозйомку важливого сімейного дійства. На цю ідею їх наштовхнула інформація про акції «Створюємо ліси разом» та «Озеленення планети».
- Ці міцненькі деревця ми посадили в кінці городу після дня народження Богданки, яке святкували 8 квітня, а також на честь року, в який вона піде у школу. Ми раніше садили з донечкою плодові дерева. Але я дуже мріяла, щоб у нас росли саме лісові дерева, які можна просто любити, а не конкретно за те, що вони приносять плоди. Хочу, щоб дитина, майбутні онуки, наші нащадки знали про ці дерева, гордились ними. Ми дуже вдячні Літинському лісництву ДП «Хмільницький лісгосп» за наданий садивний матеріал і пресслужбі обласного управління лісового та мисливського господарства за сприяння в організації цього незабутнього для нас дійства, - розповідає Ольга.
А майбутня школярка обіцяє доглядати за посадженими деревами: поливати, знищувати забур’яненість і головне: любити! Адже це – головне для будь-якої живої істоти на нашій планеті. Зробімо її зеленішою разом!
 
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ