Жмеринські лісівники відтворюють ліс разом із учнівськими лісництвами!

ДП «Жмеринський лісгосп» ( директор Бендера Петро Володимирович, головний лісничий Мацюк Сергій Олександрович) щороку залучають молоде покоління до заліснення рідного краю. Адже лісівники Вінниччини великого значення надають лісівничо-просвітницькій роботі, нині в області працює 50 учнівських лісництв.
У рамках всеукраїнської акції «Майбутнє лісу - у твої руках» з 5 по 8 квітня  на ділянках Жмеринського лісництва працювала майбутня лісівнича зміна, усього більше 90 учасників. Це члени учнівських лісництв «Паросток» Коростівецької ЗОШ І-ІІст. (директор Лесь Андрій Васильович) та «Подільські діброви» Жмеринської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (директор Шмаль Сергій Юрійович) разом із учителями, лісівниками Жмеринського лісництва на чолі з лісничим Горбатюком Сергієм Володимировичем. Брали участь у посадці лісу і зовсім маленькі лісівничата – Роман та Аня, діти майстра лісу обходу №4 Володимира Пасічника.
Дружна команда висівала дуб звичайний разом з горіхом чорним, висаджували сіянці дугласії на свіжих зрубах 2019 року. Результатом злагодженої праці стало створення більше чотирьох гектарів лісових культур. 
- Під час проведення акції учасники учнівських лісництв мали змогу не лише здобути теоретичну інформацію від спеціалістів підприємства, а й практично осягнути важку, але дуже важливу роботу лісівника,  - зазначив Горбатюк С.В. - Особливо хотілося відзначити вчителів-керівників учнівських лісництв - Скворцову Олену Володимирівну і Якименко Олесю Петрівну, які вкладають у нашу спільну лісівничо-педагогічну співпрацю багато сил та енергії. А також хочу подякувати усім педагогам, які активно брали участь у заході та вміло організували роботу з дітьми.
Жмеринські лісівники переконані, що акція «Майбутнє лісу  - у твоїх руках» дає змогу дітям та дорослим учасникам особисто відчути   відповідальність  за створення ними свого ж майбутнього – майбутнього у гармонійному екологічному середовищі, у сильній країні з могутніми прекрасними лісами, які будуть радувати око і душу протягом багатьох десятиліть.