Головне завдання – зберегти життя й здоров’я людей

У Жмеринському лісгоспі відбулися спільні навчання стосовно дій при знаходженні вибухонебезпечних предметів
 
Збройна агресія країни-терориста росії змушує українців здобувати нові знання, щоб вижити в умовах війни. Нещодавно пройшли навчання стосовно того, як поводити себе з вибухонебезпечними предметами, у ДП «Жмеринський лісгосп».
Адже навіть у регіонах, які знаходяться в тилу, населення має бути обізнане з тим, як виглядають вибухонебезпечні предмети, як поводити себе, знайшовши такий чи схожий предмет. Адже, на жаль, і в нашому регіоні є можливість того, що ворожі угрупування, диверсійні групи чи інші зрадники допомагають ворогу. Ці знання часто рятують життя, зберігають здоров’я людини.
Про це розповіли учасникам навчання представники аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області. В навчаннях взяла участь державна лісова охорона лісгоспу, лісництв на чолі з директором підприємства П.В.Бендерою, головним лісничим С.О.Мацюком.
перед присутніми виступив інженер лісових культур Кирилюк Василь Анатолійович, який вже пройшов  навчання з ідентифікації вибухонебезпечних предметів у  підрозділі  Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій та отримав відповідне свідоцтво.
У будь-якому разі на сьогодні варто не чіпати предмети невідомого походження, тим паче, якщо вони мають ознаки, схожі на гранати, міни тощо. Обов’язково слід відійти на безпечну відстань і повідомити представникам ДСНС або Національної поліції.