Музей лісу Вінницького ОУЛМГ виховує екосвідому молодь

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства великого значення надає інформаційно-просвітницькій роботі з молоддю. Сьогодні на базі держпідприємств лісового господарства Вінницької області працює 50 учнівських лісництв, а для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 44 лісівничо-екологічних просвітницьких пункти. У адмінприміщенні ВОУЛМГ теж працює лісівничий еколого-просвітницький центр із музеєм лісу, який вже давно завоював серця відвідувачів. Його двері завжди відкриті для допитливих юних природолюбів, якими виявились і вінницькі четвертокласники.
4-й клас школи №7 завітав до музею із педагогом-класоводом, Тетяною Станіславівною. Школярі дізнались чимало нового про життя лісу та працю людей, які створюють ліси. Розмірковували на важливі теми: навіщо нам потрібні дерева, чи потрібно їх рубати, як визначити вік дерева, хто доглядає і охороняє ліси. Діти вчились розрізняти лісоутворюючі деревні породи. Дізнались, які дерева є аборигенні і які – інтродуковані, з яких причин лісівники Вінниччини активно вводять у склад лісових культур нетипові для подільських дібров горіх чорний чи модрину європейську.
А ще з’ясували, які робочі інструменти та прилади мають лісівники, вальники лісу. Діти залюбки приміряли захисне спорядження, фотографувались, роздивлялись, запитували. Дізнались нову інформацію про мешканців подільських лісів, серед яких багато таких, що знаходяться під загрозою зникнення. 
А головне – школярі вийшли з музею не лише з новими фото, а із новими знаннями та переконаннями про роль лісу у житті людини та роль лісівника у житті лісу.