Лісівники Вінниччини забезпечують високоефективну роботу держпідприємств лісового господарства

9 липня 2019 року під головуванням А.О. Бондаря відбулося засідання колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, на якому розглянуто наступні питання: про стан бухгалтерського обліку та достовірність звітності на підприємствах управління; про стан організації роботи із засобами масової інформації та громадськістю.
Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства А.О. Бондар привітав із 60-річчям П.В. Бендеру, директора ДП «Жмеринський лісгосп», подякував за багаторічну сумлінну роботу, за результативну роботу трудового колективу під керівництвом Петра Володимировича, вручив ювіляру Почесну грамоту Держлісагентства України та Почесну грамоту Товариства лісівників України.
Відзнакою (цінним подарунком) Товариства лісівників України (ТЛУ) – дерев’яним наручним годинником ТЛУ – відзначено багаторічну сумлінну роботу директора ДП «Тульчинське ЛМГ» В.А. Поліщука.
А.О. Бондар проінформував присутніх  про хід колегії ДАЛРУ, де було розглянуто питання стану бухгалтерського обліку та достовірності звітності на підприємствах Хмельницького та Чернівецького обласних управлінь лісового та мисливського господарства і обговорено питання роботи обласних управлінь та лісогосподарських підприємств із засобами масової інформації та громадськістю на прикладі Волинського та Закарпатського ОУЛМГ.
Доповідачем із першого питання виступила Н.М. Озменчук, начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансів - головний бухгалтер Вінницького ОУЛМГ. Вона підкреслила, що  у бухгалтерській справі не повинно бути ні найменших недоліків. Акцентовано увагу на питанні електронного обліку деревини, достовірності звітності, стану дебіторської і кредиторської заборгованості на підприємствах управління.
Основні напрямки інформаційно-просвітницької роботи озвучив прес-секретар Станіслав Вовк.
 Бондар А.О. наголосив, що у лісовому господарстві області працює багато освічених професіоналів-практиків, які можуть спілкуватися з громадою. На держпідприємствах лісового господарства області створено 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 58  лісівничо-екологічних просвітницьких пункти, діє 50 учнівських лісництв. Подібні важелі впливу на формування громадської думки дуже важливі у становленні позитивного іміджу лісівника. 
На колегії проаналізовано стан справ з  реалізацією лісопродукції. А.О Бондар  наголосив на необхідності максимальної реалізації деревини у переробленому вигляді. Серед лісгоспів лідером у реалізації продукції переробки деревини залишається ДП «Крижопільський лісгосп» (18 % від загального об’єму). Найбільший обсяг експортних поставок переробленої деревини мають Крижопільський, Жмеринський, Тульчинський лісгоспи.
На колегії розглянуто питання догляду за лісовими культурами, будівництва лісових доріг, мисливського господарства, охорони праці. Начальник управління А.О. Бондар підкреслив, що в роботі кожного держпідприємства, особливо у цей непростий для лісогосподарської галузі час, головним пріоритетом є людина, забезпечення її матеріальних і духовних потреб. А це можливо при одній умові – високоефективній роботі держпідприємства, що гарантує лісівникам гідну зарплату, соціальну захищеність, впевненість у завтрашньому дні, моральний комфорт.