Лісівники Вінниччини – за «Озеленення планети» з екоактивістами, територіальними громадами, підприємцями і усіма бажаючими!

Навесні цього року лісівники Вінниччини запрошують громадськість узяти участь не лише у традиційній загальноукраїнській лісівничій акції «Створюємо ліси разом»!, а й у міжнародній акції«Озеленення планети».
Вперше ця загальнодержавна екологічна акція пройшла 17 жовтня 2020 року. Того дня на Вінниччині висадили 118 тисяч дерев. Лісівники висадили 109 тисяч дерев, екоактивісти, всі бажаючі – 9 тисяч дерев. Цього року захід змінює назву, а з нею й масштаби та кордони проведення: «Озеленення планети». 10 квітня 2021 року організатори та партнери акції запрошують узяти участь у посадці дерев і встановленні нового рекорду. 
Про це, про плани на майбутню акцію, а також про здобутки попередньої, говорили учасники сьогоднішнього обговорення, що відбулося у молодіжному центрі «Квадрат». У заході взяли участь: представниця Благодійного фонду «Озеленення України», координаторка проекту у Вінницькій області Ганна Давиденко, керівник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Станіслав Вовк, учасники осінньої акції, очільниця Гайсинської райдержадміністрації Людмила Головашич. У режимі ZOOM-конференції долучились партнери акції – представники територіальних громад, організацій.
Ганна Давиденко зазначила, що кількість бажаючих взяти участь у висаджуванні дерев збільшилась. Вона вручила подяки учасникам осінньої акції, серед яких – подяка начальнику Вінницького ОУЛМГ А.О.Бондарю за активну участь в акції «Озеленення України».
Гарною ідеєю стала закупівля садивного матеріалу за гроші, вилучені за збір вторинної сировини (пластик, папір, металобрухт тощо). «Обміняй сміття на дерева!» - так назвала цю методику Ольга Маліновська.
Станіслав Вовк підкреслив важливу роль подібних акцій, які ініціюють громадськість до участі у висаджуванні дерев:
- Минулого року активну участь в акції взяли усі державні підприємства лісового господарства Вінниччини, 50 учнівських лісництв, які діють на базі держлісгоспів, ветерани лісового господарства, оргкомітет Благодійної організації «Озеленення України» у Вінницькій області, волонтери, екоактивісти.
17 жовтня 2020 року, під час проведення загальнодержавної екологічної акції “Озеленення України», вінницькі лісівники встановили рекорд з осіннього висаджування дерев: висадили за один день 109 тисяч штук дерев! В той день лісівники Вінниччини заліснили по області 28 ділянок загальною площею 26 га! На 28 ділянках 17 жовтня трудилося майже 700 чоловік.
А 10 квітня 2021 року лісівники Вінниччини на 28 ділянках площею 44 га посадять 195 тисяч дерев!
- Лісівники завжди весняну лісокультурну кампанію проводять разом з представниками органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування, мешканцями сіл, міст. Але те, як підняла акція «Озеленення Вінниччини» громадськість під час осіннього садіння лісу – особливо цікаво. Тому маємо йти разом далі – тобто зберегти, доглянути ці молоді насадження. Професійні лісівники знають, як це важливо, - зазначив С.Вовк. 
Людмила Головашич пообіцяла, що великий Гайсинський район при активній допомозі ДП «Гайсинський лісгосп» здивує кількістю посаджених дерев не лише Україну! 
На наступні три роки місією проекту є висаджування 100 млн. дерев по всій планеті. Тож бажаємо успіху нашим однодумцям у цій нелегкій справі.