Лісівники Вінниччини – за безпечну працю на виробництві!

 
Напередодні Всесвітнього дня охорони праці на базі виробничих підрозділів ДП "Могилів-Подільський лісгосп" та ДП "Тульчинське ЛМГ" обласне управління лісового та мисливського господарства і управління Держпраці у Вінницькій області провели семінар-нараду з питань охорони праці.
З питанням промислової безпеки на підприємствах Вінницької області виступив В.А. Боковець, перший заступник начальника управління Держпраці у Вінницькій області. Зокрема він проінформував про зміни в законодавстві щодо отримання дозволів на роботи підвищеної небезпеки.
В.М.Іщук, директор ДП "Могилів-Подільський лісгосп", ознайомив присутніх з організацією робіт з ремонту та обслуговування автотранспортної техніки в ремонтній майстерні Джуринського лісництва ДП "Могилів-Подільський лісгосп". Учасники заходу оглянули нову ремонтну майстерню, побудовану за сучасними стандартами. Об’єкт відповідає всім вимогам охорони та захисту праці, дозволяє виконати усі необхідні технічні роботи на місці. Працівникам тут створено належні санітарно-гігієнічні умови.
В.В. Ковпак, головний інженер ДП "Могилів-Подільський лісгосп", доповідав з питання організації безпечного виконання вантажно-розвантажувальних робіт на Рахнянській дільниці з відвантаження лісопродукції. Він зазначив, що підприємство забезпечило безпечну, правильну, відповідну вимогам експлуатацію вантажопідіймальних кранів, підіймальних пристроїв і відповідного обладнання, забезпечено утримання їх у справному стані, організовано нагляд, технічне обслуговування та ремонт.
На дільниці працюють постійні працівники лісгоспу: технік на нижньоскладських роботах, кранівник, три стропальники. Робітники мають відповідні кваліфікаційні посвідчення, пройшли щорічне навчання з охорони праці, своєчасно забезпечуються спецодягом та засобами індивідуального захисту. Для безпечної роботи на висоті вагону працівники забезпечені навісним майданчиком- «люлькою», драбиною, багром.
Площа дільниці становить 0,33 га. Деревина, що надходить на дільницю, використовується лише для відвантаження у залізничні напіввагони. На автотранспорт споживачів деревина не вантажиться. Рух деревини за місяць по дільниці становить 1000-1300 куб. м.
Наступне питання розглядалося вже на території іншого підприємтства. М.М. Дан, директор ДП "Тульчинське лісомисливське господарство" доповідав на тему «Організація лісозаготівельних робіт на Шпиківській та Брацлавській майстерських дільницях ДП "Тульчинське лісомисливське господарство". Шпиківську майстерську дільницю вже понад 20 років очолює справжній професіонал справи – Невмержицький М.В. Підрозділ на високому рівні забезпечено безпечними умовами праці, необхідною кількістю транспорту, техніки, працівникам забезпечені гідні санітарно-гігієнічні умови, гаряче харчування.
Про стан безпеки праці на лісогосподарських підприємствах, що координуються Вінницьким ОУЛМГ, доповідав В.В. Сагалатий, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів облуправління.
Підвів підсумки заходу А.В. Колчанов, заступник начальника Вінницького ОУЛМГ. Він привітав службу охорони праці Вінницького ОУЛМГ та лісогосподарських підприємств із Всесвітнім днем охорони праці, наголосив на найголовнішому завданні: збереження життя та здоров’я людини!
Гідною і об’єктивною оцінкою успішної роботи служби охорони праці ВОУЛМГ став наступний факт: Президія Федерації профспілок у Вінницькій області занесла до «Книги трудової слави Федерації профспілок області» за вірність трудовому обов’язку, значний особистий внесок у розвиток профспілкового руху на Вінниччині Сагалатого Василя Васильовича, голову профкому, головного спеціаліста з охорони праці Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.
Відзнаку від управління Держпраці у Вінницькій області отримав інженер з охорони праці ДП «Гайсинський лісгосп» Аркадій Січкар.
Відзнаки Вінницького ОУЛМГ отримали  інженер з охорони праці 1 категорії ДП «Бершадський лісгосп» Сергій Білик, провідний інженер з охорони праці ДП «Вінницький лісгосп» Олександр Микулич, інженер з охорони праці ДП «Тульчинське ЛМГ» Олександр Мазур.
 
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ