Лісівники Вінниччини розпочали догляд за лісовими культурами

Стан лісових культур – найважливіший критерій оцінки роботи кожного лісівника зокрема та держлісгоспу в цілому. надзвичайно відповідально ставляться до проведення доглядів за лісовими культурами у ДП “Жмеринський лісгосп".
- На ріст та приживлюваність молодих насаджень впливає і вчасність проведення всіх доглядів за лісовими культурами, і кратність, і якість проведеної роботи, - розповідає директор підприємства П.В. Бендера.
На сьогодні Жмеринські лісівники завершили весняну лісокультурну кампанію та активно розпочали проводити догляди за культурами. Основна мета доглядів за лісовими культурами – створення умов для росту головних лісоутворюючих порід, покращення водного та температурного режиму, усунення негативного впливу трав’янистої рослинності та другорядних порід,  сприяння інтенсивнішому росту лісових культур, особливо в перші роки після створення. Також немаловажливим є те, що знищення бур'янів та трави знижує ймовірність поширення вогню в лісових масивах.
Жмеринський держлісгосп на 2 квартал 2021 року запланував провести догляди за лісовими культурами у держлісфонді на площі 543 га. На сьогодні механізованим способом виконано догляди на площі 110 га. цей спосіб значно спрощує лісівничу працю, зменшуючи фізичне навантаження. Для проведення механізованих доглядів використовують культиватор КЛБ 1,7, кущорізи (для знищення небажаної порослі), мульчер (знищує у міжряддях небажану рослинність, подрібнює її на дрібну фракцію, яка потім перегниває, збагачуючи ґрунт поживними речовинами).
 Прес-служба Вінницького ОУЛМГ