Лісівники Вінниччини проводять спільні навчання з рятувальниками

Не жартуйте в лісі з вогнем! Цей заклик є постійно актуальним, тим паче, що цьогорічний пожежонебезпечний період ускладнений високою температурою, тривалою відсутністю опадів. Для того, щоб постійно бути напоготові, вчасно і правильно відреагувати на ймовірну лісову пожежу, у практиці держлісохорони Вінниччини залишається проведення спільних із рятувальниками навчань з ліквідації лісових пожеж. Нещодавно подібний захід пройшов і в ДП «Жмеринський лісгосп».
Тактико-спеціальні навчання з ліквідації умовної лісової пожежі відбулись на базі Жмеринського лісництва (кв. 64, вид. 10), у заході взяли участь державна лісова охорона лісництва, лісничий Сергій Горбатюк, інженер охорони та захисту лісу ДП «Жмеринський лісгосп» Віктор Черватюк та рятувальники ДПРЧ-8 м.Жмеринка.
Мета даних навчань - перевiрити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж у природних екосистемах. А ще – готовність техніки і засобів до гасіння ймовірної лісової пожежі.
За тактичним задумом через необережне поводження з вогнем у лісі виникло загорання. До місця пожежі прибувають жмеринські лісівники з ранцевими оприскувачами, хлопавками та розпочинають гасити вогонь. Через кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники державної пожежно-рятувальної частини, проводять оперативне розгортання. Завдяки спільним зусиллям було оперативно локалізувано загорання, а полум’ю не дозволили перейти на велику територію.
Учасники заходу вдало виконали поставлені завдання.
Варто пам’ятати, що більшість лісових пожеж виникають через людську недбалість! Тому лісівники області закликають жителів Вінниччини дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, не розводити у лісі у недозволених місцях вогонь. Адже без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть в повній безпеці. Лише особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України.