Лісівники Вінниччини дбають про підвищення продуктивності дубових лісів, збагачення їх породного складу

29 травня 2019 року під головуванням А.О. Бондаря відбулося засідання колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, на якому розглянуто наступні питання:
- Про дотримання нормативно-правових актів з ведення лісового господарства при здійсненні рубок головного користування та рубок формування і оздоровлення лісів, стан проведення доглядів за лісовими культурами на підприємствах управління.
- Щодо перспектив забезпечення виконання завдань з реалізації лісопродукції за перше півріччя поточного року.
- Про стан ведення мисливського господарства користувачами мисливських угідь Вінницької області.
В роботі колегії взяв участь перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації А.П. Гижко.
Андрій Петрович підкреслив, що відповідно до Указу №188/2019 «Про відзначення державними нагородами України», підписаного Президентом України 4 травня 2019 року, Бондаря А. О. нагороджено орденом «За заслуги» II ступеня. Нагадаємо, що орденом «За заслуги» III ступеня Анатолія Омеляновича нагороджено у червні 2012 року.
Гижко А.П. відзначив високоефективну роботу вінницьких лісівників під керівництвом Бондаря А.О. в питаннях заліснення Вінниччини, охорони і захисту лісів області, розвитку мисливського господарства, деревопереробки. Обласне управління лісового та мисливського господарства в цих питаннях тісно співпрацює з жителями Вінниччини, облдержадміністрацією, обласною радою, органами державної влади і місцевого самоврядування на місцях. І ОДА в міру своїх фінансових можливостей підтримує держпідприємства лісового господарства області. Так виділено 1,5 млн. грн. для придбання тракторів для ДП «Дашівське ДЛМГ», ДП «Хмільницький лісгосп», 300 тисяч гривень – для догляду за найбільшою в Україні популяцією зубрів, які знаходяться в лісових угіддях ДП «Хмільницький лісгосп». На рахунку вінницьких лісівників багато добрих, загальнодержавних справ. Тому нагородження керівника такого потужного трудового колективу високою державною нагородою – це визнання заслуг кожного працівника цього трудового колективу.
Андрій Петрович вручив Анатолію Омеляновичу орден «За заслуги» II ступеня. Бондар А.О. щиро подякував колегам-лісівникам за спільну продуктивну роботу, облдержадміністрації – за розуміння, підтримку, співпрацю.
Анатолій Омелянович у свою чергу привітав з днем народження директора ДП «Хмільницький лісгосп» Т.В. Ющинського, вручив Почесну грамоту ВОУЛМГ за значні успіхи у лісівничо-просвітницькій роботі, у справі охорони навколишнього природного середовища директору ДП «Жмеринський лісгосп» П.В. Бендері.
Відкриваючи колегію, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства А.О.Бондар підкреслив, що беззмінними стратегічними пріоритетами у вінницьких лісівників завжди були, є і будуть лісовідновлення та лісорозведення з досягненням оптимальної лісистості, охорона лісів, підвищення їх продуктивності та цінності, раціональне використання лісових ресурсів, захисних функцій та корисних властивостей лісів. Анатолій Омелянович ознайомив учасників колегії з результатами роботи виїзного засідання колегії Держлісагентства на базі Кіровоградського ОУЛМГ.
З основних питань порядку денного виступили В.І. Діденко, перший заступник начальника управління, П.А. Юрченко, директор ДП «Вінницяліссервіс», В.А.Мельник, завідувач сектору мисливського господарства ВОУЛМГ.
На засіданні колегії обласного управління лісового та мисливського господарства обговорено досить складну ситуацію, яка склалася на ринку реалізації деревини, намічено ряд заходів щодо виконання у червні планових завдань, культури виробництва, співпраці з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування в питаннях виділення землі під заліснення, оформлення правовстановлюючих документів на землю, дотримання іншими лісокористувачами області Лісового кодексу.
Підсумовуючи роботу колегії, начальник управління Бондар А.О. наголосив, що в роботі кожного держпідприємства, особливо у цей непростий для лісогосподарської галузі час, головний пріоритет – людина, забезпечення її матеріальних і духовних потреб. А це можливо при одній умові – високоефективній роботі держпідприємства, що гарантує лісівникам гідну зарплату, соціальну захищеність, впевненість у завтрашньому дні, моральний комфорт.