Лісівники Вінниччини дали потужний старт співпраці з Вінницьким торговельно-економічним інститутом!

Сьогодні покладено початок майбутньої творчої, наукової та практичної співпраці між лісівниками Вінниччини та студентсько-викладацьким колективом Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. У лісівничому еколого-просвітницькому центрі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства підписали угоду про співпрацю начальник управління А.О.Бондар та директорка інституту Н.Л. Замкова.
Учасниками урочистої події стали студенти та викладачі навчального закладу. Вони вперше побували у лісівничому еколого-просвітницькому центрі ВОУЛМГ, музеї лісу. Тож природно, що на першому занятті у цьому прекрасному осередку лісової мудрості молоді люди почерпнули чимало знань про життя подільського лісу та роль у цьому лісівників.
Зокрема А.О. Бондар, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений лісівник України розповів студентам про сторічну історію сучасного управління, вагому роль прийнятого 1919 року урядом УНР Закону про ліси. Лісівники щодня вкладають важкий труд для того, щоб зберегти легені планети – ліси. Адже людство, розорюючи землі під сільгоспугіддя для своїх потреб, значно зменшило площу лісів. У1991 році лісистість Вінницької області складала близько 11%. Зараз, завдяки роботі лісівників над створенням нових лісів, – 13,8%. Для досягнення мінімальної оптимальної лісистості 15% в області необхідно ще створити близько 30 тис. га лісів. А бажано було б довести лісистість і до 20%. Це є серйозним завданням для лісівників Вінниччини. Також особливу увагу Анатолій Омелянович акцентував на ролі співпраці лісівників із громадськістю, зокрема розповів, для чого лісівники створюють учнівські лісництва. А ще – яку велику просвітницьку роль має щорічна акція «Майбутнє лісу – у твоїх руках!»:
- Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства великого значення надає лісівничо-просвітницькій роботі з громадськістю. Лісівники Вінниччини проводять постійні фестивалі, акції, прес-конференції, конкурси. Багато зусиль прикладають для створення і функціонування учнівських лісництв, яких на базі держпідприємств лісового господарства області вже працює 50. Для змістовної та повноцінної роботи з підростаючим поколінням та дорослими лісівники створили 33 лісівничих еколого-просвітницьких центри, 58 лісівничо-екологічних просвітницьких пунктів. 
Директор інституту Наталя Леонідівна презентувала книгу про рідний вуз, підкреслила, що бажання студентів співпрацювати з лісівниками гаряче підтримали викладачі інституту, подякувала лісівникам за роботу, наголосила на тому, що спільна праця зі збереження й примноження лісів збереже й врятує Україну. Викладачі вузу й лісівники узгодили тематичний план занять, направлений на екологізацію освіти. 
Після презентації А.О. Бондарем книги, присвяченої 100-річчю управління «Лісове господарство Вінниччини: становлення і майбутнє», та підписання угоди про співпрацю студенти мали нагоду подискутувати з актуальних питань лісового господарства, отримати відповіді на питання під час змістовного спілкування із прес-секретарем Вінницького ОУЛМГ Станіславом Вовком.
Тож незабаром – початок весняної лісокультурної кампанії, до якої студенти торговельно-економічного обіцяють з радістю долучитись. Тим паче, що деяку теоретичну підготовку вони вже отримали сьогодні!