Хватов Віктор Олександрович

7 вересня 2020 року пішов з життя ветеран лісового господарства Віктор Олександрович Хватов. Народився 4 серпня 1939 року в м. Могилів-Подільський в сім’ї військового. В 1953 році пов’язав своє життя з лісовим господарством, ставши учнем Сторожинецького лісного технікуму. 
Трудовий шлях розпочав у серпні 1957 року на посаді техніка-лісівника на Рівненщині. Три роки віддав дійсній строковій службі. Стаціонарно закінчив Московський лісотехнічний інститут.
Працював у лісовому господарстві Краснодарського краю, старшим інженером-конструктором з виготовлення лісовозних автопотягів на Радомишлівському машино-будівельному заводі в Житомирській області.
З жовтня 1971 року пов’язав своє життя з лісовим господарством Вінниччини: до 1977 року – інженер відділу лісозаготівель обласного управління лісового господарства і лісозаготівель, до 1981 року – головний інженер Вінницького лісгоспзагу, до грудня 2004 року – головний інженер Вінницького державного лісогосподарського об’єднання «Вінницяліс», до серпня 2006 року – директор ДП «Вінницяліссервіс».
З дружиною виховали доньку й сина.
Віктор Олександрович залишиться в нашій пам’яті як прекрасна й скромна людина, талановитий керівник, організатор виробництва, професіонал високого класу, який протягом десятків років успішно забезпечував високоефективну роботу інженерних служб держлісгоспів Вінниччини. В центрі його постійної уваги було технічне переоснащення лісогосподарських підприємств. Завжди керувався в своїй роботі золотим лісівничим принципом: створити й залишити після себе високоякісні лісові насадження. У виробництво постійно впроваджувалися передові технології. Розширено асортимент продукції, збільшено її постачання на вітчизняний та зарубіжні ринки. Вироблено чітку систему підготовки кваліфікованих кадрів. В полі зору Хватова В. О завжди були питання оздоровлення, гарячого харчування, фізичного розвитку, відпочинку членів трудових колективів державних підприємств лісового господарства Вінниччини. За сумлінну працю удостоєний багатьох державних нагород.
Він жив роботою і після виходу на заслужений відпочинок. Такі лісівники як Хватов В.О. – золотий фонд держави. Він залишив помітний слід в історії лісового господарства Вінниччини. Лісівникам Вінниччини не вистачатиме його як друга, товариша, вчителя, порадника.
У ці скорботні дні висловлюємо щирі співчуття сім’ї, рідним з приводу важкої втрати. Світла пам’ять про прекрасну людину, доброго господаря-лісівника назавжди залишиться у наших серцях.
Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, ДП «Вінницяліссервіс», держпідприємства лісового господарства Вінниччини