ДП «Іллінецький лісгосп» отримав почесну «бронзу» у трудовому суперництві держлісгоспів Вінниччини

За підсумками роботи за дев’ять місяців 2018 року третім серед лідерів трудового суперництва між підприємствами лісового господарства Вінниччини став ДП «Іллінецький лісгосп». Це вдруге за поточний рік підприємство вибороло законну «бронзу» у трудовому змаганні.
Таке досягнення є свідченням цілеспрямованої й ефективної роботи керівництва та трудового колективу. Адже минулими роками ДП «Іллінецький лісгосп» займав не вище 7 місця! І ось зараз – почесне третє місце як результат потужної, цілеспрямованої, впевненої діяльності особисто директора Романовича А.В. та очолюваного ним колективу.
У постійному користуванні Іллінецького держлісгоспу перебуває 17,9 тис. га земель. Під час проведення весняних лісокультурних робіт ДП «Іллінецький лісгосп» створив 122 га лісових культур у ДЛФ. Нові ліси створено на площі 5 га.
У 2018 році підприємством проведено догляд за лісовими культурами в держлісфонді на площі 1576 га, у нових лісах – на 187 га. У більшості використовувався механізований догляд (83 і 79 відсотків відповідно).
У 2018 році у теплицях, лісових розсадниках іллінецькі лісівники виростили 890 тис. шт. посадкового матеріалу, а це 117 відсотків до плану. З них 359 тис. шт. – дуб звичайний. Цього року асортимент вирощуваного садивного матеріалу склав 56 найменувань.
На високопрофесійному рівні цього року розпочали іллінецькі лісівники справу із вирощування саджанців із закритою кореневою системою. Навесні цього року на базовому розсаднику Іллінецького лісництва  завершено будівництво теплиці площею 450 м кв. Теплицю обладнано системою автоматичного поливу торгової марки «Hunter». Тут вирощується посадковий матеріал із закритою кореневою системою у полістиролових касетах. У новій теплиці виростили 6 тис. шт. сіянців модрини європейської,  16 тис. шт. - ялини європейської, 25 тис. шт. - дугласії та 25 тис. шт. - дуба звичайного.
Знаковою подією у веденні лісового господарства для ДП «Іллінецький лісгосп» стало проведення лісової сертифікації та отримання сертифікату FSC. Під час проведення аудиту підприємство було перевірено на відповідність юридичним, соціальним, техніко-економічним та екологічним принципам і критеріям FSC.
На ведення лісового та мисливського господарства за 9 місяців 2018 року ДП «Іллінецький лісгосп» спрямував 35,1 млн. грн. Підприємство за даний період вклало 1 млн. 85 тис. грн. інвестицій в капітальне будівництво, 1 млн. 439 тис. грн. - на придбання та виготовлення основних засобів.
Для успішного створення, охорони й захисту лісів колектив підприємства заробляє відповідні кошти. Обсяг реалізованої продукції за 9 місяців становить 40 млн. грн. (за відповідний період минулого року – 35 млн. грн.). На одного штатного працівника реалізовано продукції на суму 241018 грн. Чисельність працюючих у лісгоспі становить 168 осіб.
Деревообробні цехи мають дев’ять держпідприємств лісового господарства Вінниччини. Високою ефективністю роботи виділяється Сорокська ремонтно-будівельна дільниця ДП «Іллінецький лісгосп». Завдяки впровадженню новітніх технологій іллінецькі лісівники збільшили обсяги переробленої продукції. Спеціалізуються тут на випуску обрізних та необрізних пиломатеріалів, ясеневих експортних заготовок. Іллінецькі лісівники провели масштабну реконструкцію деревообробної дільниці, в т. ч., з модернізації обладнання та впровадження більш високоефективних технологій виробництва. 
З початку року реалізовано на експорт 191 кубометр заготовок пиляних та 1025 кубометрів пиломатеріалів необрізних на загальну суму 3 млн. 795 тис. грн.
За 9 місяців 2018 року Іллінецьким лісгоспом сплачено до державного бюджету 8,9 млн. грн. податків, до місцевого -  3,6 млн. грн. Єдиного соціального внеску сплачено 3,4 млн. грн. Тобто 39% від загального доходу підприємство віддало державі у вигляді податків та обов’язкових платежів.