Дорогі колеги-лісівники, жителі Іллінецького, Липовецького, Немирівського, Оратівського, Погребищенського районів, території діяльності державного підприємства «Іллінецьке лісове господарство»!

Ми з вами – на порозі незабутньої події в історії України: свята 9 Травня! Дні пам’яті та примирення і Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для нас - особливі.
У 1985 році доля дала мені щасливу нагоду влитися в дружні сім’ї районів зони діяльності Іллінецького держлісгоспу. Я був призначений на посаду директора Іллінецького держлісгоспу, який до цього успішно 15 років очолював учасник бойових дій у Великій Вітчизняній війні Баксаляр Віталій Пилипович. Бойовими фронтовими офіцерами були і попередні керівники лісгоспу Грабчак Андрій Михайлович, Рибак Василь Семенович. Пройшли дорогами війни багато й інших працівників лісгоспу, жителів цих районів. Я вдячний кожному з них за мудрі поради, за спільну роботу. А результат спільної роботи вагомий – тисячі гектарів створених нових високопродуктивних лісів.
Всі ці працьовиті люди – назавжди у нашій з вами пам’яті! Бо ми разом трудилися, раділи, сумували, вирішували питання життєдіяльності кожного району. І сьогодні лісівники ДП «Іллінецький лісгосп» вносять вагому частку у загальні досягнення громад цих районів. Бо в єдності, у взаємодопомозі – наша сила, наше майбутнє!
Я вдячний дітям і внукам фронтовиків за те, що пам’ятаєте героїв тієї визвольної війни! Моя родина свято береже пам’ять про дідуся-фронтовика Бондаря Івана Петровича, який у 1941 році загинув у боях на Оратівщині.
Вічна слава і пам’ять всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у гітлерівських катівнях і таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду і негараздів. Глибокий уклін та шана нашим ветеранам, їхнім внукам та правнукам, які знову виборюють у боях свободу України. 
Здоров’я вам та довгих років життя, дорогі колеги-лісівники, вінничани! Бережіть себе і своїх близьких!
 
З повагою Анатолій Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства