Держлісгоспи Вінниччини план реалізації новорічних дерев майже виконали

Незважаючи на нетипову передноворічну погоду, українці поспішають прикрасити свої оселі зеленими красунями. Головні ялинки у столиці, обласному та районних центрах уже запалено, то ж поспішайте придбати і у свій дім головний атрибут різдвяно-новорічних свят!
Щоб забезпечити мешканців області гарними якісними новорічними деревами та допомогти провести свята у затишній домівці з живою ялинкою, лісівники Вінниччини виростили майже пів мільйона вічнозелених красунь. У держлісгоспах Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства на спеціальних плантаціях (шкілках) новорічних дерев загальною площею 421 га. на даний момент вирощується 1 млн. 170 тисяч вічнозелених красунь. Цього року лісівники Вінниччини мають для реалізації населенню новорічних дерев у кількості майже пів мільйона штук. Реалізація новорічних дерев 2019 року триває на повну. На даний момент держлісгоспи виконали план реалізації на 92 відсотки. Це понад 13 тис. шт. хвойних красунь, виручка від реалізації яких становить більше 1,3 млн. грн.
Рекордсменом на сьогоднішній день у продажу новорічних дерев залишається Іллінецький лісгосп, який план реалізації виконав на 232%.
Відпуск новорічних ялинок проводиться за цінами, сформованими лісогосподарським підприємством. Середня ціна за погонний метр новорічного дерева становить 88 грн. А ще слід пам’ятати, що ялинка має бути з обов'язковим маркуванням пластиковими або самоклейними паперовими бирками із штрих-кодом. Номери бирок при відпуску відразу заносяться до загального електронного реєстру і легко дають можливість перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).