Деревопереробний напрямок розвивають 8 лісгоспів Вінницького ОУЛМГ

Первинна деревопереробка держлісгоспів облуправління лісового та мисливського господарства – це напрямок, що дозволяє підприємствам отримувати додаткові кошти. Сьогодні випуск пилопродукції налагоджено на восьми держпідприємствах Вінницького ОУЛМГ.
Деревопереробні підрозділи переробляють низькотоварну деревину. Таким чином підприємство отримує в процесі реалізації пиломатеріалів більше коштів. І має можливість спрямувати фінансові надходження від виробництва на розвиток лісового та мисливського господарства, сплату державі всіх обов’язкових платежів. Тому сьогодні на цей напрямок спрямована особлива увага.
На цьому наголосив начальник управління А.О. Бондар на засіданні колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства 6 лютого 2020 року. 
Загалом за 2019 рік обсяг виручки від реалізації продукції деревопереробних підрозділів становить 76,4 млн. грн. Вкотре залишається й надалі лідером у деревопереробній справі серед держлісгоспів ДП «Крижопільський лісгосп». Підприємство впродовж 2019 року реалізувало продукції деревопереробки на суму понад 28 млн. грн. Директор підприємства В.В. Цимбалюк організовує виконання дієвих заходів із збільшення випуску та покращення якості товарної продукції, забезпечення успішної роботи через постійне технічне переозброєння виробництва. Усього в асортименті виробів цеху близько 60 видів заготовок (у залежності від розміру і породи деревини). Пилопродукцію підприємство виробляє на двох деревопереробних дільницях – цех переробки деревини ДП «Крижопільський лісгосп» та Рудницький лісопромисловий комплекс. Високу ефективність переробки деревини забезпечує власне сушильне господарство. 
На деревопереробних підрозділах держпідприємств Вінницького ОУЛМГ трудиться 116 працівників. Працівники цехів переробки деревини забезпечені гідною оплатою праці, належними у плані безпеки та гігієни умовами роботи.
Високих показників переробки деревини підприємства досягають за рахунок оптимізації технологічних процесів, розширення асортименту виробів та використання сучасного модернізованого обладнання. Використання сушильних камер дозволяє підвищити вартість пилопродукції, і водночас збільшити доходи підприємства. Продукція завантажується у сушильні камери із стартовою вологістю близько 40 %. У результаті сушки залишається близько 8 відсотків вологості. Поглиблена переробка деревини (сушіння) не лише підвищує вартість продукції, а й збільшує обсяги завантажень при транспортуванні.