Бережімо ліс від «червоного півня» разом!

Масштабні лісові пожежі у різних куточках планети час від часу сколихують спокій людства, завдаючи непоправної шкоди природі, забираючи життя людей і тварин. Лісівники Вінниччини оберігають ліси від можливого вогню та закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки на території лісових масивів. Адже найчастіше «червоного півня» до лісу впускає людська недбалість та неуважність.
Державна лісова охорона всіх 11 держпідприємств лісового господарства Вінницького ОУЛМГ проводить моніторинг пожежної обстановки у лісових масивах, а також здійснює комплекс профілактичних та попереджувальних заходів з охорони лісів від пожеж.
Нагадуємо, що стаття 77 Адміністративного кодексу України передбачає за порушення правил пожежної безпеки штраф від 85 до 255 гривень.
З початку 2019 року станом на 1 листопада проведено 584 рейди із виявлення порушників правил пожежної безпеки, у результаті яких виявлено 209 порушників (більшість порушень – це розведення багаття у недозволеному місці), яких оштрафовано на суму 23018 грн. Облаштовано 444 км мінералізованих смуг, виконано доглядів за мінсмугами на 1097 км, перекрито 479 позапланових доріг, встановлено 313 бігборди (наглядна агітація), проводиться активна роз’яснювальна робота з населенням та виступи у ЗМІ.
Ліс – це домівка для живих істот. Пожежі завдають лісам величезної шкоди. Бережіть ліси від вогню!